SUA. Asistentă medicală româncă: „Am fost terorizați! Am crezut că sunt condamnată la moarte”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Gabriela Stoia lucrează de patru ani ca asistentă-șefă pe secția de Medicină Generală a Spitalului Unitersitar din Chicago. De când pandemia a lovit SUA, spitalul ei a fost transformat într-unul COVID.

Statul Illinois are peste 22.000 de cazuri de COVID-19 și peste 700 de decese. Situația este gravă, însă nu la fel ca în statul New York, epicentrul epidemiei din SUA, cu peste 103.000 de cazuri și aproape 7.000 de morți. În Chicago, cel mai mare oraș din Illinois și al treilea cel mai mare din SUA, au fost înregistrate peste 8.500 de cazuri.

„În prima zi, am fost terorizați! Personal, am crezut că sunt condamnată la moarte. A fost o teamă de necunoscut. Numai moarte, moarte, era în mintea mea. A fost haos, oamenii plângeau... Presa vorbea numai despre moarte, iar la nivelul minții noastre se ducea o luptă grea, pentru că ne aduceam aminte de ceea ce am auzit sau am văzut", a spus Gabriela Stoia, care lucrează ca asistent medical la UChicago Medicine, unul dintre cele mai mari spitale din orașul american, potrivit Libertatea.

 

„Ne-am încurajat unii pe alții, iar acum zâmbim”

 

Lucrurile s-au schimbat însă după cum spune asistenta medicală. „Noi, angajații spitalului, am realizat că suntem mai protejați decât cei de afară. Ne-am încurajat unii pe alții, iar acum zâmbim, ba chiar, uneori, chiar ne distrăm. Relațiile dintre noi se întăresc în fiecare zi, ne apreciem mai mult unul pe altul. Vrem să privim lucrurile altfel", a continuat ea.

Românca a spus că lucrează în ture de câte 12 ore, dar „nu ne lipsește nimic": „Avem mâncare, avem apă, protecție... În plus, ni s-a oferit cazare într-un hotel de patru stele, iar condițiile de acolo sunt foarte bune", a continuat ea. Cât despre protecție, ea spune că asistentele încearcă să limiteze numărul vizitelor la pacienți, pentru „a ne proteja".

„Aici, în America, autoritățile le recomandă oamenilor care nu mai găsesc măști să nu intre în panică și să folosească bandane. E foarte important ca fiecare să-și protejeze nasul, gura și ochii”, a încheiat românca.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel