Studiu. Femeile sunt mai atrase de bărbații cu trăsături de psihopați

Narcis Popa |
Data publicării:

Femeile sunt mai atrase de bărbații cu trăsături de psihopați, chiar și dincolo de aspectul fizic, potrivit unui studiu recent realizat de cercetătorii din Canada, citat de PsyPost.

Concluzia studiului, publicat în Evolutionary Psychological Science, a fost aceea că bărbații cu astfel de trăsături tind să le facă o impresie favorabilă femeilor, chiar și dincolo de aspectul fizic.

Atât persoanele psihopate, cât și cele sociopate au trăsături care sunt incluse în tulburarea de personalitate antisocială, potrivit Psychology Today.

Indivizii cu comportament de psihopat tind să fie plăcuți, nu experimentează sentimentul de remușcare, au o opinie exacerbată despre importanța propriei persoane și mint frecvent pentru a-și atinge scopurile, potrivit lui Amy Morin, psihoterapeut, citată de Psychology Today.

O tactică de a atrage partenerii

 

În noul studiu, cercetătorii Kristopher Brazil, de la Universitatea Brock, și Adelle Forth, de la Universitatea Carleton, sugerează că psihopatia poate fi o tactică de a atrage parteneri sexuali, dar este o strategie care funcționează pe termen scurt, cu compromisuri serioase.

"Psihopații au o personalitate care îi face să pară atractivi pentru femei în timpul întâlnirilor amoroase. Pentru că emană multă încredere de sine și se simt în largul lor și știu exact ce să spună ca să atragă atenția femeilor", a spus Brazil pentru PsyPost.

Studiul, la care au participat 46 de bărbați și 108 femei, a stabilit că cei care, în urma evaluărilor, au prezentat cel mai înalt scor în ceea ce privește trăsăturile de psihopat au fost considerați cei mai atrăgători.

Totuși, avertizează cercetătorii, aceste trăsături sunt utile doar pe termen scurt. Comportamentul psihopat este asociat cu riscuri și costuri la nivel personal, pentru că astfel de persoane nu se integrează niciodată în grupuri sociale, iar relațiile cu cei din jur sunt dificile.

"Aceste costuri ar trebui să arate clar că potențialele beneficii ale «investirii» în trăsături de psihopat au și consecințe negative", a mai spus Brazil.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel