Studiu: Elveția este cea mai sigură țară împotriva COVID-19

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:

Elveția se află pe primul loc într-un clasament mondial pentru rezistența sa economică și abordarea atentă pentru relaxare într-un clasament cu peste 200 de țări. Acest prim loc pe listă se datorează în mare măsură situației epidemiologice bune actuale și capacității mari de recuperare a economiei sale.

Conform acestei clasificări internaționale pe care Grupul Deep Knowledge a stabilit-o și care evaluează nivelul de securitate față de COVID-19, Elveția a obținut primul loc datorită rezistenței sale economice și a modului său prudent, „obiectiv și științific” de abordare a crizei. Din populația Elveției de 8,5 milioane, 30.934 de persoane s-au infectat și 1.923 au murit din cauza coronavirusului, potrivit unor surse oficiale, menționează swissinfo.ch. Elveția a fost una dintre țările cele mai afectate de virus în Europa. Începând cu 27 aprilie, țara a slăbit treptat restricțiile stricte legate de virus. Raportul spune că relaxarea măsurilor de izolare și restabilirea activității economice și sociale, care a început la sfârșitul lunii aprilie, sunt „o dovadă tangibilă a succesului”.

Raportul de 250 de pagini se bazează pe 500 de surse, inclusiv Organizația Mondială a Sănătății (OMS), Universitatea Johns Hopkins, Worldometers și Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Statele Unite (CDC) și situează România pe locul 57.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel