Studenții români din Spania, invitați de Ambasada României, la un dialog deschis, pe teme de interes comun

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Numărul studenților străini interesați să studieze în România a explodat în ultimii ani
Numărul studenților străini interesați să studieze în România a explodat în ultimii ani

Ambasadorul României, George Bologan, invită toți studenții români, care învață în universitățile spaniole, să participe la un dialog deschis, non-formal, pe teme de interes comun.

"Fără îndoială, studenții reprezintă partea cea mai dinamică a unei comunități. Remarcați în toate domeniile universitare, studenții români ne onorează și ne fac mândri de câte ori participă la concursuri, proiecte de cercetare sau competiții profesionale, în țară sau în străinătate", este mesaju postat pe pagina de Facebok a Ambasadei României în Spania.

Deoarece excelența este unul dintre pilonii pe care acțiunea diplomatică se sprijină în obiectivul de consolidare a imaginii României în Regatul Spaniei, precum și de coagulare a comunității românești, ambasadorul României George Bologan invită toți studenții români care învață în universitățile spaniole să participe la un dialog deschis, non-formal, pe teme de interes comun.

Citeste si: Tânăr român, ales consilier local într-un sector al Lisabonei. Sergiu: „Vreau să fiu vocea tinerilor și a comunității românești“

Reuniunea va avea loc azi, 5 mai, ora 18.30, în format hibrid (format fizic/virtual) la sediul ambasadei din Av. Alfonso XIII 157, 28016 Madrid. 

 

Conaționalii din Spania, invitați la prima ediție a festivalului cultural-gastronomic #FirArrels

 

În altă ordine de idei, Ambasada României în Spania invită toți conaționalii la prima ediție a festivalului cultural-gastronomic #FirArrels care va avea loc în perioada 6-8 mai, în municipiul Tivenys, provincia Tarragona. La această ediție, #România, prin cultură, obiceiuri, tradiții și gastronomie va fi protagonista evenimentului.

Pe durata desfășurării festivalului, vor avea loc o serie de manifestări culturale, incluzând momente de folclor și dansuri populare, expoziții de costume tradiționale, conferințe, mâncare specific românească, oferind astfel prilejul vizitatorilor de a descoperi România prin prisma obiceiurilor și tradițiilor străvechi. Totodată, cei interesați vor putea degusta produse tipice locale și se vor putea bucura de creații ale artiștilor din regiune. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel