Studenții italieni de la medicină vor să profeseze în România

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Tinerii medici italieni, școliți de profesorii Universității Dunărea de Jos din Galați, ar putea lucra în curând în spitalele de la noi.

Cel puțin asta au spus la absolvire studenții extensiunii pe care Facultatea de Medicină din Galați o are la Enna, în Italia.

Tinerii au studiat partea teoretică în Peninsulă cu profesori români, iar pentru laboratoare și practică au venit în țara noastră.

„Medicina este, sigur, o universitate grea, dar profesorii noștri au fost foarte bravi pentru a face mai plăcute lecțiile, cursurile și laboratoarele. Îmii place chirurgia generală", spune un student la Știrile PRO TV.

„Îmi pare tare rău că nu a putut fi prezent și tatăl ei. Suntem cu adevărat mândri, după atât de multe sacrificii. I-am susținut pe copii în toți acești ani și am trecut prin momente dificile", spune Giosiana Consoli, mama Ginevrei, conform sursei citate.

 

Unii absolvenți nu exclud varianta de a profesa în România

 

Unii absolvenți nu exclud varianta de a profesa în România.

„Acum nu știu. Sper în Italia, dar, dacă se poate, și aici, în România”, susține o absolventă.

„Îi aștept în continuare să vină și la rezidențiat. I-am sfătuit să vină și mi-au promis, jumătate din ei, că vor veni în noiembrie să dea rezidențiat în România. Vorbesc foarte bine limba română, deci se descurcă fără probleme", a precizat Dr. Aurel Nechita, fondatorul Facultății de Medicină Galați.

Facultatea de Medicină și Farmacie de la Galați a fost înființată în urmă cu 18 ani și este singura din țara noastră cu o filială cu predare în limba română într-un alt stat european.

Deschiderea extensiunii de la Enna, Sicilia, a fost privită cu scepticism și întâmpinată cu un proces intentat de statul italian, care a considerat-o nelegitimă.

În cele din urmă, în baza legislației comune europene, dascălii de la Galați au convins instanțele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel