Studenți români, pe podiumul unui concurs internațional de matematică

Nicoleta Baciu / 11 mai 2021, 22:53 Salveaza PDF Comentarii
Studenți români, pe podiumul unui concurs internațional de matematică SURSA TUIASI
Studenți români, pe podiumul unui concurs internațional de matematică SURSA TUIASI

Studenții Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași au obținut o medalie de aur, una de argint și patru medalii de bronz la Concursul internațional de matematică pentru studenți „Open Mathematical Olympiad for University Students” organizat în perioada 5 - 6 mai 2021 de International University for the Humanities and Development din Ashgabat, Turkmenistan.

La competiție au participat 349 de studenți din 16 țări: Argentina, Armenia, Azerbaijan, Bulgaria, Estonia, Grecia, Kazahstan, India, Indonezia, Polonia, România, Rusia, Turkmenistan, Ucraina, Uzbekistan și Vietnam.

„Studenții Universității Tehnice «Gheorghe Asachi» din Iași au avut o comportare excepțională, obținând o medalie de aur, o medalie de argint și 4 medalii de bronz. Performanța este cu atât mai mare cu cât concursul a avut loc pe perioada vacanței, online, și a fost dificil să ne coordonăm. Spre exemplu, au fost studenți în drumeții, unii erau pe munte, alții la Lacul Roșu, și fiecare a intrat online de unde a putut. Cu toate acestea, rezultatele au fost foarte bune”, a declarat lect. univ. dr. Marcel Roman, directorul Departamentului de Matematică și Informatică de la TUIASI, citat de ziaruldeiasi.ro

Medaliile au fost obținute de către studenții de la Facultatea de Automatică și Calculatoare de la TUIASI. Gabriel Alexandru Scînteie, anul al II-lea, a luat medalia de aur, medalia de argint a obținut-o Stelian Cristian Grecu, anul al III-lea, în timp ce bronzul l-au luat Maria-Gabriela Fodor, anul I, Vlad Batalan, anul al III-lea, Robert Curpăn, anul al II-lea, și Andrei-Iosif Iojă, anul I. Studenții au fost pregătiți în cadrul „Centrului de Pregătire Performantă în Matematică” de către profesorii TUIASI - Marcel Roman, Radu Strugariu și Marian Panțiruc.

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy