Elev român, admis la Universitatea Harvard. Darius dorește să se specializeze în știinţele pământului și cele planetare

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Darius Gabriel Mardaru
Darius Gabriel Mardaru

În urma unui parcurs școlar de excepţie, elevul Darius Gabriel Mardaru, de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanța a fost admis la Universitatea Harvard, cea mai veche și mai prestigioasă din Statele Unite.

Încă din clasa a IX-a, ascensiunea lui Darius a fost constantă, el câștigând în fiecare an premii și medalii strălucite la competiţii naţionale și internaţionale: două calificări în lotul lărgit pentru Olimpiada Internaţională de Ştiinţele Pământului; o calificare în lotul lărgit pentru Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori; Premiul 1 și Medalie de aur la Olimpiada Naţională de Chimie în 2018; Medalie de argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori (IJSO) 2017, Olanda; Medalie de argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţele Pământului (IESO) 2019, Coreea de Sud.

Darius a fost acceptat la Universităţile Columbia și Harvard cu bursă integrală la ambele, la Columbia oferindu-i-se și titlul de tânăr cercetător, un program de cercetare în știinţe pentru cei mai promiţători studenţi care au arătat determinare, pasiune și sete de cunoaștere. Programul este dedicat exclusiv studenţilor pe care Universitatea Columbia îi consideră ca fiind de excelenţă.

La Universitatea Columbia au fost 60 de mii de aplicanţi, iar la Harvard, din 57 de mii de aplicanţi au fost acceptaţi 1900. Darius a decis să aleagă Universitatea Harvard, care, pentru el, reprezintă tot ce și-ar fi putut dori vreodată: elita mondială. Pe viitor, Darius își dorește să se specializeze în știinţele pământului și știinţe planetare asociate cu chimie, dar și neuroștiinţele, biochimia și biologia moleculară îi surâd. Personalitate plurivalentă, nu exclude nici specializări interdisciplinare, cum ar fi geobiologia, geochimia sau paleobiologia.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel