Studenta din Moldova, care și-a ucis mama și i-a smuls inima din piept când încă era în viață, a scăpat de pușcărie

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Studenta din Moldova, care și-a ucis mama și i-a smuls inima din piept când încă era în viață, a scăpat de pușcărie
Studenta din Moldova, care și-a ucis mama și i-a smuls inima din piept când încă era în viață, a scăpat de pușcărie

Tânăra de 22 de ani, din Comrat, Ana Leicovici, care și-a înjunghiat mortal mama în noaptea de 11 decembrie 2020 și i-a scos inima din piept, a scăpat de pușcărie.

O crimă de o cruzime ieșită din comun a zguduit Moldova în urmă cu un an, când o tânără studentă și-a ucis mama și i-a scos inima din piept când femeia încă trăia. Un judecător a decis că fata, acum în vârstă de 22 de ani, era iresponsabilă în momentul comiterii faptei, scrie Ziarul Național, care apare la Chișinău.

Ea a fost internată la Spitalul Clinic de Psihiatrie din Chișinău, sub supraveghere strictă, după ce a fost recunoscută vinovată de omor asupra unui membru de familie, săvârșit cu deosebită cruzime, de către Judecătoria Comrat, Oficiul Central.

„Ținând cont de faptul că expertiza psihiatrică dispusă în privința tinerei a constatat că aceasta a săvârșit infracțiunea fiind în stare de iresponsabilitate, instanța de judecată a dispus, în temeiul prevederilor art. 99-100 din Codul penal, aplicarea măsurii de constrângere cu caracter medical sub formă de internare într-o instituție psihiatrică cu supraveghere riguroasă”, se arată într-un comunicat de presă al Procuraturii Generale.

 

 

Tânăra i-a scos mamei inima din piept, în timp ce aceasta își dădea ultima suflare

 

Schimbarea măsurii de constrângere cu caracter medical sau prelungirea termenului de aplicare a ei se va face, tot de către instanța de judecată, în baza unui control efectuat cel puțin o dată la șase luni, mai arată aceeași sursă. Ana Leicovici, care era studentă la Colegiul de Medicină de la Cahul, și-a omorât, la finele anului trecut, mama. Victima, în vârstă de 40 de ani, tocmai se întorsese din Germania, unde muncise în ultimii ani, și a descoperit că fiica sa era consumatoare de droguri.

În urma unei discuții aprinse între cele două, mama anunțând-o că o va interna într-o clinică specializată pentru a o trata, fata a luat un cuțit de bucătărie și a înjunghiat-o pe femeie de mai multe ori. Fiind sub influența substanțelor narcotice, tânăra i-a scos mamei inima din piept, în timp ce aceasta își dădea ultima suflare, și a aruncat-o, apoi a fugit la prietenul ei.

Ulterior, în timpul ședințelor de judecată în cadrul cărora se decidea perioada arestului preventiv pe numele suspectei, aceasta urca pe scaune cu picioarele și râdea în hohote atunci când era întrebată de ce și-a ucis mama.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel