Studenții din Iași, împotriva lui Tudorel Toader: A venit vremea să ne luăm universitatea înapoi

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Tudorel Toader nu a scăpat de probleme. După ce mai mulți profesori s-au arătat indignați de revenirea fostului ministru al Justiției în funcția de rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza”, a venit rândul studenților să protesteze. Ei spun că a venit vremea să-și ia universitatea înapoi.

Stundenții spun că nu mi vor să tacă. Liga Studenților din Iași anunță, într-un comunicat de presă, că va demara mai multe proteste împotriva lui Tudorel Toader. Studenții îi cer demisia din funcția de rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza”. Aceștia susțin că Toader aduce grave prejudicii de imagine comunității academice, și cer plecarea lui din funcția de rector.

„ Comunitatea academică este privită drept complice moral al lui Toader, atât timp cât va tăcea. Mulţi elevi şi părinţi sunt determinaţi să nu mai aleagă cea mai veche universitate din ţară, atât timp cât Toader va rămâne rector. Este imperios să îi cerem cu toţii demisia pentru că în fiecare zi în care el rămâne în scaunul de rector se surpă tot mai adânc edificiul moral şi imaginea publică a universităţii ieşene”, susţine Liga Studenţilor din Iaşi, într-un comunicat de presă.

Studenții spun că după dispariția de pe scena politică a lui Liviu Dragnea și a lui Călin Popescu Tăriceanu, trebuie să vină și rândul lui Tudorel Toader.

„Prin tăcere, comunitatea academică nu ajunge decât să se închine în faţa corupţiei morale şi minciunii. Demisia sa este mai mult decât necesară, fiind o continuare firească a dispariţiei de pe scena publică a lui Călin Popescu Tăriceanu (prieten intim cu Toader) şi a lui Liviu Dragnea, condamnat definitiv la trei ani şi jumătate de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu, două personaje toxice care l-au propulsat în politică pe Tudorel Toader şi pe care acesta le-a apărat în mod public, tulburând pentru membrii cu probleme penale ai partidelor PSD-ALDE stabilitatea sistemului de justiţie şi bunul mers al societăţii, din obligaţie personală. A venit vremea să ne luăm universitatea înapoi”, se arată în comunicatul Ligii Studenţilor ieşeni.

Recent, 30.000 de cetățeni au semnat o petiție inițiată de Declic, prin care lui Toader i se cere demisia din aceeași funcție, potrivit hotnews.ro.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel