Studenți români, afectați de Brexit. De anul viitor se schimbă regimul studiilor în Marea Britanie pentru cetățenii din UE

Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Tinerii care vor studieze în Marea Britanie sunt zilele aceastea în focurile interviurilor online. Mulţi să grăbesc să aplice acum, pentru că de anul viitor, regimul studiilor pentru cetăţenii din Uniunea Europeană va fi schimbat. Guvernul britanic nu va mai acorda împrumuturi care să acopere taxele de şcolarizare, iar consultanţii educaţionali spun că mulţi vor renunţa din cauza costurilor foarte mari.

Bogdan este absolvent de psihologie şi business în Marea Britanie, iar zilele acestea tocmai a fost admis la un masterat în resurse umane. A participat la interviu „spot admissions” în care universităţile anunţă pe loc aplicanţii dacă au fost acceptaţi sau nu.

Sebi este actor şi a decis să-şi ia liber un an de la studii, dar va rata şansa de a beneficia de ajutorul guvernamental.

Brexit va avea un impact major, prin creșterea taxei de 9250 lire la 10-20 chiar la 30 mii de lire pe an, anunță stiri.tvr.ro. Impactul va fi şi asupra universităţilor.

 

La Coventry, peste 600 de studenţi români

 

La Coventry învaţă acum peste 600 de studenţi români, iar universitatea a conceput deja un program de studii pentru România.

Bogdan Kochesch, director agenţie de consiliere educaţională: Ne așteptăm că acești studenți să se reorienteze spre Olanda, Belgia, Danemarca, unde numărul de programe de predare limba engleză e mai mare , dar nu vor acoperi doritori UK.

Aproape 3000 de studenţi români alegeau anual să studieze în Marea Britanie.

 

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy