STS NU a furnizat cele trei adrese greşite către Poliție. Informații de ULTIMĂ ORĂ din dosar

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Prim-adjunctul STS, general de brigadă Sorin Bălan, a declarat, luni, la audierile din Comisia pentru apărare a Camerei Deputaţilor, că Serviciul nu a furnizat cele trei adrese greşite către Poliţie, pentru că, în cazul apelurilor iniţiate de pe un telefon mobil, informaţia este grafică, o adresă poştală putând fi dată doar în cazul telefoniei fixe.

"Noi nu furnizăm adrese poştale pentru agenţiile specializate de intervenţie decât în situaţiile în care apelul la 112 este realizat de pe un telefon fix. Noi nu am furnizat cele trei adrese. Nici nu putem. Vreau să vă informez că informaţia de localizare preluată de la operatorii de telefonie mobilă este afişată într-un format grafic atât la operatorul STS, cât şi la toate celelalte agenţii, inclusiv la Poliţie. Nu am furnizat adrese. (...) Accesarea informaţiilor de localizare a fost disponibilă în sistem de la primul apel - 11,05 - iar deschiderea aplicaţiei de localizare pentru prima dată la operatorul de la Poliţie s-a realizat la 12,08. Au fost solicitări ale operatorului de la Poliţie de a asigura sprijin privind utilizarea aplicaţiei de vizualizare a proiecţiei informaţiilor, ceea ce s-a şi realizat, (...) ultimul (sprijin - n.r.) fiind la 12,32", a afirmat Bălan, la Comisia pentru apărare.

El a precizat că operatoarele STS, în urma solicitărilor Poliţiei, au iniţiat nouă apeluri pe telefonul victimei pentru a putea afla informaţii de localizare mai clare. "Din păcate, telefonul era închis", a adăugat generalul de brigadă Sorin Bălan.

Potrivit acestuia, datele de identificare a apelantului pot fi obţinute în cazul în care acesta foloseşte un telefon cu abonament şi nu cu o cartelă prepay. " În acest caz, apelul s-a făcut de pe o cartelă prepay", a explicat Bălan.

El le-a mai spus deputaţilor din Comisia de apărare că raza sectorului furnizat de STS a fost de 4.438 metri, suprafaţa fiind de aproximativ 9 km pătraţi. "Nu puteam să oferim o localizare mai bună. Acestea sunt condiţiile tehnice", a punctat Bălan.

Şedinţa Comisiei de apărare în care este analizat cazul Caracal continuă marţi cu informaţii cu caracter clasificat.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel