Strategia DNA pentru a nu prelungi procesul lui Liviu Dragnea

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a stabilit pentru astăzi pledoariile finale in dosarul „Angajarilor fictive la DGASPC Teleorman”, caz în care liderul PSD, Liviu Dragnea, contestă condamnarea la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu.

Liviu Dragnea nu s-a prezentat la ÎCCJ, dar asta nu va împiedică judecată să continue. De asemenea, nici Bombonica Prodana și nici una dintre secretarele PSD, Anisa Stoica nu sunt la proces. 

Deși era programat pentru ora 11.00, termenul a început cu o amânare de aproximativ 2 ore, cel mai probabil magistrații dorind să vadă ce va decide Curtea Constituțională în cazul completurilor specializate. Amintim că avocații lui Dragnea, vor rejudecarea procesului de la zero, pe motiv că șeful PSD nu a fost condamnat în prima instanță de un „complet specializat pe fapte de corupție”. Însă CCR a amânat, pentru a 4-a oară, o decizie în acest sens.

 

Procurorul DNA, schimbat

 

În dosarul lui Liviu Dragnea a fost schimbat procurorul DNA de ședința. În locul procurorului Raluca Mirică întră un magistrat cu experiență, Elena Grecu.

Elena Grecu a candidat anul trecut pentru șefia DNA, într-o procedura în care Tudorel Toader i-a respins pe toți candidații.

 

Solicitările DNA

 

„Renunțăm la susținerea excepțiilor de neconstituționalitate”, a declarat procurorul DNA în deschiderea ședinței, potrivit Ziare.com.

„Excepțiile nu au legătură cu acest caz”, explică acesta. Avocații din dosar arată judecătorilor să ia act de acest demers.

Prin această mișcare a procurorilor se vizează că dosarul să se judece cât mai repede.

 

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel