Ştirile serii, 30 august. Fii la curent cu cele mai importante evenimente

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Știrile serii, 30 august. ȘtiriDiaspora îți prezintă cele mai importante informații apărute în a doua parte a zilei, pe scurt.

-> Premierul Ludovic Orban anunţă că Guvernul va adopta, în 15 septembrie, Hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă în România pentru încă o lună. Detalii AICI.

-> Sondaj ARGUMENT. Câți români sunt interesați de alegeri. Cifre bombă

-> Propunerea PSD de premier, dacă mâine moțiunea de cenzură trece (surse). Numele AICI.

-> Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a răbufnit în această seară, în direct, susținând că s-a săturat de traseismul politic și că va ataca colegii, inclusiv pe premierul Ludovic Orban, la fiecare transfer de la PSD la PNL. Declarația completă AICI.

-> Irina Loghin este confirmată cu COVID-19 și se află internată la Institutul „Matei Balș” din Capitală alături de soțul și fiul ei, de asemenea, depistați pozitiv. Mărturisiri de pe patul de spital

-> Sondaj ARGUMENT. Ce partid aleg românii pentru Consiliul Local. Cifrele momentului

-> O fetiță româncă l-a îmbrățișat pe polițistul care voia să-i amendeze tatăl. Ce a urmat este incredibil

 

Știri relevante cu și despre românii din DIASPORA

 

-> Au locuit 20 de ani în Spania, în Madrid. În acest timp, li s-au „alăturat” doi copii, care acum au 8 și 10 ani. Au decis să lase aglomeratul Madrid pentru viața fără ceas, viața la țară. Cei doi artiștii, soții Vlașin, au decis să se întoarcă acum, ca să se poată bucura de ce le oferă viața la Telciu. Povestea AICI

-> O avocată turcă închisă care era în greva foamei de 238 de zile în semn de protest faţă de condamnarea sa de anul trecut sub acuzaţii de terorism a murit joi seară la un spital din Istanbul, conform firmei de avocatură pentru care lucra. Mai multe informații AICI.

-> Autorităţile judiciare austriece le-au cerut celor române recunoaşterea pedepsei de 7 ani de puşcărie pronunţate în cazul unui bărbat din Maramureş şi transferarea lui într-o închisoare din România. Procedura e în curs. „În sarcina condamnatului (…) s-a reţinut că, în luna august 2017, în repetate rânduri, a întreţinut relaţii sexuale cu minora M. A., despre care avea cunoştinţă ca are vârsta de doar 12 ani, într-una din ocazii filmând actul sexual cu un telefon mobil, fără ca minora să ştie acest aspect”. Mai multe detalii AICI.

-> O postare pe un grup al românilor din Italia a împărţit Internetul în tabere. Câţi dintre românii din Italia s-ar întoarce în ţară: „Adevărul crud - străinătatea ne-a schimbat fără să vrem”

-> Un individ, în vârstă de 40 de ani, şi-a violat propria fiica, imediat după ce s-a întors de la muncă din Italia. Acelaşi individ a abuzat-o sexual şi pe una dintre prietenele fetei sale. Fata violatorului nu a avut curaj să vorbească despre ce i s-a întâmplat, dar prietena acesteia le-a povestit părinţilor. Povestea AICI.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel