Stelian Tănase: Se pregătește MUTILAREA ALEGERILOR

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Anul 2019 va fi unul crucial pentru viitorul României, susține analistul Stelian Tănase. Acesta atrage atenția asupra faptului că alegerile prezidențiale din acest an ar putea fi mutilate.

”Anul 2019 a inceput spectaculos – in prezența înaltilor oficiali de la Bruxelles aterizati la Bucuresti pentru a inaugura preluarea președintiei Consiliului UE de către Romania Un foarte bun prilej de a stabili o reputație si de a pune România nu numai pe prima pagina a marilor cotidiane, dar și pe harta Europei. Din păcate la Bucuresti e in funcție guvernul unei coalitii vădit anti-europene, care și-a propus să marginalizeze si să izoleze România. Alta ar fi fost situația dacă aveam la Palatul Victoria un guvern pro-european, dornic să adînceasca legaturile cu UE. Lumea a treia a Europei ( România) și lumea întîia (reprezentata de Bruxelles) si-au dat intilnire pentru a purta un dialog al surzilor. Cum se va termina?

In lumea românească se confruntă doua mari tendințe. Una este izolationistă, reacționară, anti-europeană, autoritaristă. Ea doreste să-și protejeze marile averi făcute în 30 de ani prin rapt. Există și o alta tendință – pro-europeana, euro-atlantistă, orășenească în general, care dorește o integrare deplină în UE. Aceasta este interesată în mai multă democrație, transparență, o mai bună guvernare, și prosperitate.Niciodată in ultimii 30 de ani falia nu a fost atit de adîncă. O scindare a societății românești s-a produs mai ales in ultimii doi ani, de cind PSD&ALDE au trecut la un asalt fără precedent asupra justitiei, de cind PSD&ALDE se află la guvernare si practică un populism si un ilberalism agresiv.

PSD&ALDE sunt pe sens invers, drumul României este exact in direcția opusă. Anul 2019, apoi anul 2020, vor cerne aceste chestiuni in patru rînduri de alegeri – europarlamentare, prezidențiale, locale, parlamentare. La sfirșitul acestei perioade electorale ( decisive ) vom sti incotro o ia România, spre Est sau spre Vest. Spre un regim democratic sau unul autoritar. Pînă atunci totul se joacă. Mizele sunt mai mari ca niciodată după 1989. Esențial este însă să aibe loc alegeri libere…Aud că se pregătește mutilarea lor.”, scrie Stelian Tănase, pe blogul personal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel