Statul Major General al Armatei Ucrainei: Există semne că Belarusul se pregătește de război din partea Rusiei

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Există semne de pregătire a conducerii politico-militare a Belarusului pentru o eventuală participare pe scară largă a forțelor sale armate la operațiunile de luptă împotriva Ucrainei în luptele Federației Ruse, potrivit Statului Major General al Armatei Ucrainei.

"A fost efectuată o supraîncărcare parțială a trupelor terestre și a forțelor pentru operațiuni speciale ale Forțelor Armate biloruse. 

Concret, un grup blindat al Brigăzii 38 detașate de asalt aeropurtat (Brest) și Brigada 103 detașată aeropurtată (Vitebsk) a Forțelor aeriene belaruse sunt desfășurate în zona Brest. 

În zona Oleksandrivka (zona punctului de control din zona Vilcha, regiunea Kiev) - 2 grupuri blindate ale Brigăzii 38 de asalt aeropurtat independent. În zona Kiirovo (rezerva de radiații Polissya) - 2 grupuri blindate ale Brigăzii 103 de Asalt Aeropurtat Independent", potrivit unui comunicat al Statului Major.

Statul Major General informează că principalele eforturi ale invadatorilor continuă acum să se concentreze pe crearea condițiilor pentru capturarea Kievului, Harkovului, Cernihivului, Sumy, Mariupol și Mykolayiv și atingerea cordonului administrativ al regiunilor Luhansk și Donețk.

Rusia continuă ofensiva împotriva Ucrainei cu sprijinul forțelor aeriene și cu ajutorul armamentului de înaltă precizie. 

Statul Major General al Armatei Ucrainei: Există semne că Belarusul se pregătește de război din partea Rusiei

 

„Principalele eforturi ale ocupanților continuă să se concentreze pe crearea condițiilor pentru capturarea Kievului, Harkovului, Cernihivului, Sumy, Mariupol și Mykolayiv și pe atingerea cordoanelor administrative ale regiunilor Luhansk și Donețk. 

În același timp, există semne că liderii militari și politici ai Republicii Belarus sunt pregătiți pentru o posibilă participare pe scară largă a Serviciului de Securitate din Belarus la acțiunile de luptă împotriva Ucrainei în Federația Rusă. A fost efectuată o supraîncărcare parțială a trupelor terestre și a forțelor armate belaruse. În special, un BTGr din brigada reconfigurată a 38-a sep (Brest) și brigada reconfigurată a 103-a sep (Vitebsk) a armatei belaruse se deplasează în zona Brest; Oleksandrivka (în apropierea punctului de control din vecinătatea n. în zona Oleksandrivka (lângă punctul de control al cordonului, regiunea Kiev) - 2 BTGr din Divizia 38; în zona Kirovo (zona de protecție radioactivă Polissia) - 2 BTGr din Divizia 103.

Unitățile menționate mai sus au fost transferate la un nivel mai ridicat de pregătire de luptă, dar starea morală și psihologică a forțelor speciale este extrem de scăzută. Majoritatea militarilor sunt informați cu privire la acțiunile viitoare și nu doresc să lupte în cadrul Forțelor Armate Ruse“, mai spune Statul Major.

Armata ucraineană se teme de atacuri cu rachetă asupra unor obiective di Mrea Neagră și Marea Caspică

„În Marea Neagră și Marea Azov inamicul nu a desfășurat operațiuni active. Rămâne posibilitatea unor atacuri cu rachete asupra unor obiective militare și de stat de pe navele Flotei Mării Negre și ale Flotilei Caspice.

Împreună vom reuși! Țineți linia! Vom obține victoria!“, conchide Statul Major General al Armatei Ucrainei într-o postare pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel