Statul de drept din România, în atenţia Comisiei Europene

Andreea Cosma |
Data publicării:

Colegiul Comisarilor va discuta astăzi situaţia statului de drept în România.

Anunţul a fost făcut de purtătoarea de cuvânt a Comisiei Europene, Mina Andreeva, care a citat declaraţiile preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

"Comisia (Europeană) trebuie sa acţioneze pentru a proteja statul de drept. Colegiul (Comisarilor n.r.) va discuta miercuri starea statului de drept în Romania", a scris Mina Andreeva.

 

Într-o altă postare, purtătorul de cuvânt a mai completat câteva declaraţii făcute de şeful Comisiei Europene:

"Sunt în favoarea unor noi instrumente care să protejeze statul de drept în viitor. Comisia ar trebui să întocmească o dată sau de două ori pe an un raport privind respectarea statului de drept în toate statele membre. Avem nevoie de o evaluare obiectivă", adaugă oficialul european.

 


Colegiul este alcătuit din cei 28 de comisari, printre care se numără şi preşedintele, Jean-Claude Juncker, şi vicepreşedinţii. Comisarii, câte unul din fiecare stat membru al UE, asigură conducerea politică a Comisiei Europene.

Comisia Europeană a transmis în mod repetat în ultima perioadă că urmăreşte cu îngrijorare ultimele evoluţii legate de statul de drept din România. Conform Executivului comunitar, atât conţinutul, cât şi procedura ultimelor schimbări în domeniul statului de drept, prin folosirea de ordonanţe de urgenţă, fără consultări cu justiţia şi cei direct interesaţi par a fi în contradicţie directă cu recomandările din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel