Starea statului de drept în România, discutată din nou în Parlamentul European

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Parlamentul European va dezbate, luni  începând cu ora 18:00, situația respectării principiilor statului de drept în România.

Este a doua dezbatere din Parlamentului European privind statul de drept din România, după ce în noiembrie anul trecut, şi-a exprimat preocuparea cu privire la recentele schimbări din sistemul judiciar, avertizând că ar putea pune în pericol separarea puterilor şi ar submina lupta împotriva corupţiei. 

Discuția vine după punerea sub acuzare a Laurei Codruța Kovesi de către Secția Specială de investigare a magistraților, a cărei înființare a fost criticată de instituțiile europene. Anchetarea lui Kovesi europarlamentari drept o hărțuire și o tentativă de a-i bloca orice șansă pentru numirea în funcția de procuror-șef european.

 Un alt motiv pentru organizarea dezbaterii privind statul de drept din România l-a constituit discuțiile din jurul adoptării unei ordonanțe de urgență de modificare a Codurilor penale, de pe urma căreia ar fi beneficiat  Liviu Dragnea, condamnat definitiv în dosarul Referendumul și condamnat în primă instanță în dosarul angajărilor fictive.

 "Din pacate, pe masura ce saptamanile trec, situatia statului de drept din Romania se inrautateste. Ultima campanie contra candidatului PE la conducerea Parchetului European, Laura Codruta Kovesi, este inacceptabila pentru un stat membru al UE si institutiile europene nu trebuie sa se lase santajate de autoritatile romane", spune PPE, intr-un comunicat de presa.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel