Starea de urgenţă ar putea fi ridicată din 25 noiembrie în Germania. Ministru: „Trecem la o stare de precauţii speciale”

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Starea de urgenţă ar putea fi ridicată din 25 noiembrie în Germania. Ministru Trecem la o stare de precauţii speciale
Starea de urgenţă ar putea fi ridicată din 25 noiembrie în Germania. Ministru Trecem la o stare de precauţii speciale

Ministrul german al sănătăţii, Jens Spahn, a declarat luni că reglementările speciale legate de pandemia de coronavirus ar putea lua sfârşit pe 25 noiembrie, cu toate că în mare parte testele, vaccinul şi alte măsuri de igienă vor trebui menţinute, relatează Reuters și Agerpres, citând cotidianul Bild.

„Acest lucru înseamnă că starea de urgenţă care se află în vigoare de aproape 19 luni, din 28 martie 2020, se va încheia”, a spus luni Jens Spahn, conform Bild. „Trecem de la o stare de urgenţă la o stare de precauţii speciale”, a menţionat el. Măsurile excepţionale de control impuse antipandemie expiră automat dacă nu sunt extinse prin votul parlamentului, notează Reuters.

 

 Unele supermarketuri din Germania pot primi doar clienții vaccinați

 

Supermarketurile din Frankfurt pot acum pune în aplicare reguli care permit doar persoanelor vaccinate și vindecate de Covid să intre în interiorul magazinelor. Decizia a fost luată, astăzi, de oficialii landului central Hessa. 

Noile reguli, numite „2G” permit accesul în magazine doar persoanelor vindecate de Covid sau celor care s-au vaccinat.  Hessa a declarat că a luat decizia de a face un pas mai departe și de a permite magazinelor să interzică accesul persoanelor nevaccinate „la cererea sectorului”.

Implementarea regulilor 2G permite magazinelor să renunțe la regulile de purtare obligatorie a măștii și de distanțare socială. „Ne așteptăm ca această opțiune să fie utilizată doar în unele zile și ca magazinele care răspund nevoilor zilnice să nu o folosească”, a declarat marți liderul landului, Volker Bouffier, citat de Reuters. Germania permite doar persoanelor vaccinate să intre în magazin.

 

Prețul benzinei în Germania a ajuns la doi euro pe litru. Șoferii merg în Austria să alimenteze

 

Prețul la benzină a atins cote maxime, astăzi, în Germania. La anumite benzinării, un litru a ajuns să coste doi euro, spre furia șoferilor. Germania a înregistrat un preț record, azi, la prețul benzinei, scrie Bild.de. Unele benzinării au afișat prețul de doi euro pe litru, spre disperarea șoferilor. Ei spun că a devenit mai eficient să alimenteze în Austria. În acest stat, prețul mediu pe litrul de benzină este 1,33 euro, relatează presa internațională.

Conducătorii auto au fost avertizați de oficialii Protecției Consumatorului din Germania cu privire la prețurile record. S-a propus introducerea unei taxe de mobilitate, însă, nu a fost acceptată, fiind considerată inechitabilă și concurențială. Germania, Marea Britanie, Italia sunt statele care au înregistrat prețuri record la combustibil. În Anglia, situația e chiar alarmantă, deoarece benzina și motorina sunt raționalizate. Șoferii stau și 8 ore la coadă pentru a alimenta.

[citeste si]
 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel