"Stare de dezastru natural" în Italia: Un incendiu a distrus jumătate din vegetaţia insulei vulcanice Stromboli 

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Foto: Vigili del Fuoco/Handout via REUTERS
Foto: Vigili del Fuoco/Handout via REUTERS

Procuratura din Sicilia investighează un incendiu care a distrus jumătate din vegetaţia insulei vulcanice Stromboli (sudul Italiei,) iar primarul Marco Giorgianni are în vedere să-i cheme în instanţă pe responsabilii unui serial, care se filmează acolo, şi de pe platoul căruia au izbucnit flăcările, potrivit mediilor locale citate de EFE. 

Giorganni a anunţat că va cere decretarea "stării de dezastru natural" după ce incendiul, care a rămas activ timp de multe ore, a distrus jumătate din vegetaţie, lăsând o uriaşă pată neagră pe zeci şi zeci de hectare din această mică insulă vulcanică, şi care din fericire nu a făcut nicio victimă.

Procuratura din provincia Messina, de care aparţine insula, a deschis o anchetă pentru a stabili responsabilităţile privind originea flăcărilor, după ce primele investigaţii au relevat că focul a început pe platoul serialului care se numeşte "Protezzione civile" şi este regizat de Marco Pontecorvo.

Potrivit mediilor italiene, flăcările făceau parte dintr-o scenă, însă din cauza vântului puternic s-au propagat pe versanţii muntelui.

Compania de producţie a asigurat că "a obţinut toate avizele şi autorizaţiile necesare şi a susţinut că fiecare scenă este supravegheată de o echipă de profesionişti şi că incidentul s-a datorat hazardului şi vremii imprevizibile".

Însă Giorganni, primarul din Lipari, principala insulă a arhipelagului din care face parte Stromboli, a precizat că nimeni nu a cerut autorizaţie pentru a aprinde focul în această parte a insulei şi să intenţionează să depună plângere şi să ceară despăgubiri.

Potrivit directorului Protecţiei Civile din Italia, Salvo Cocina, care a vizitat insula în ultimele ore, "autorităţile competente vor determina cine sunt responsabili de acest incendiu care a distrus jumătate din vegetaţia insulei şi câteva clădiri şi a pus în pericol viaţa locuitorilor".

Stromboli, situată în nordul Siciliei şi având circa 450 de locuitori, este o mică insulă apărută după erupţia vulcanului cu acelaşi nume şi care face parte din insulele Eoliene, declarate în anul 2000 Patrimoniu Mondial UNESO.

Citește mai departe: Italia. Despăgubiri uriașe pentru familia unei românce, moartă într-un cumplit accident rutier. Adela Veronica a lăsat orfani trei copii

 

Adela Veronica, în vârstă de 43 de ani, mamă a trei copii, a murit în Italia, în urma unui accident rutier. Familia româncei a primit despăgubiri de 1,8 milioane de euro de la o companie de asigurări.

Tocmai plecase din supermarketul Aldi cu cumpărăturile pentru cină. Întoarsă de la serviciu, singurul ei gând era să meargă acasă la soțul ei și cei trei copii ai lor pentru a petrece seara cu familia. Dar acea miercuri, 21 aprilie 2021, s-a soldat cu o tragedie: Adela Veronica Sularea, care locuia de peste 20 de ani în Nogarole Rocca, provincia Verona din Italia, a fost lovită la Villafranca, în via Postumia, în timp ce trecea strada, de o Toyota Yaris, condusă de o tânără de 26 de ani. 

Femeia a supraviețuit pe moment, dar acel impact foarte violent a lăsat-o din păcate cu consecințe prea grave pentru a rămâne în viață. S-a zbătut între viață și moarte timp de zece zile, o bătălie care s-a încheiat în cel mai dramatic mod în Borgo Trento în secția de terapie intensivă. Un final care a șocat toată țara: „Era o muncitoare foarte asiduă (n.r. - era angajată a Bencarni di Pradelle, o firmă specializată în prelucrarea cărnii), a fost bine integrată în comunitate, va lăsa un profund gol”. Soțul văduv și cei trei copii, care au rămas orfani de mamă la o vârstă fragedă, s-au cufundat în disperare.

1.800.000 euro despăgubiri pentru familia româncei


Compania de asigurări a despăgubit ieri familia româncei cu un milion și 800 de mii de euro, chiar dacă nicio cifră - de la sine înțeles în aceste cazuri - nu va putea vreodată să oprească rana incurabilă de a-și pierde soția și mama.

Tânăra șoferiță a negociat 11 luni pentru omor rutier în fața judecătorului Paola Vacca. Aceasta a fost acuzată „că nu ar fi adaptat viteza, că nu a ținut controlul vehiculului, că nu i-a dat prioritate pietonului”.

În acea seară, în timp ce românca era intubată și apoi transportată de urgență de salvatorii Suem la Polo Confortini cu elicopterul, șoferița de 26 de ani care conducea Toyota Yaris a fost supusă unor teste practice pentru a înțelege dacă a consumat alcool sau droguri. Rezultatul a fost negativ. Ofițerii i-au retras permisul, iar după impact, șoferița, disperată, stătea pe jos, cu capul în mâini. A fost o tragedie pentru toată lumea, chiar și pentru ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel