Stare de asediu în Kiev, capitala Ucrainei. Circulația, interzisă timp de 35 de ore 

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:
Interdicție de circulație în Kiev până luni dimineață. Starea de asediu a intrat în vigoare. SURSA FOTO: photo.unian.info
Interdicție de circulație în Kiev până luni dimineață. Starea de asediu a intrat în vigoare. SURSA FOTO: photo.unian.info

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a anunțat o stare de asediu în capitala Ucrainei, de marți seara până joi dimineața, fiind interzisă deplasarea cu excepția drumului către adăposturile antiaeriene.

Starea de asediu va fi impusă de marți seara până joi dimineață, timp de 35 de ore, a anunțat primarul Kievului, Vitali Klitschko, potrivit Sky News

Orașul a fost afectat de bombardamente în zonele periferice în cursul nopții de luni spre marți. Două clădiri rezidențiale au fost lovite de rachete.

„Este interzisă deplasarea în oraș fără permisiune specială, cu excepția deplasării la adăposturile antiaeriene", a declarat Klitschko.

„Capitala este inima Ucrainei și va fi apărată. Kievul, care este în prezent simbolul și baza operațională avansată a libertății și securității Europei, nu îl vom ceda”, a mai spus el.

Măsura interzicerii circulației ar putea anticipa o invazie a orașului de către trupele rusești, relatează Mediafax.

Premierii Poloniei, Cehiei și Sloveniei au anunțat că vor merge la Kiev în ciuda tuturor riscurilor

 

Premierii Poloniei, Cehiei și Sloveniei se vor deplasa la Kiev, capitala ucraineană fiind ținta atacurilor rusești. Misiunea este una de susținere din partea Uniunii Europene, aceștia fiind primii lideri europeni care merg la Kiev. Marți, două persoane au murit în urma unor bombardamente în Kiev.

Premierii Poloniei, Cehiei și Sloveniei se vor îndrepta marți spre capitala ucraineană, care este ținta atacurilor aeriene rusești, în cadrul unei misiuni de susținere din partea Uniunii Europene, potrivit Sky News.

Cei trei lideri merg cu trenul spre Kiev unde se vor întâlni cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, scrie Reuters.

Un consilier al premierului polonez a declarat, de asemenea, că liderii europeni vor prezenta un pachet de ajutor pentru Ucraina.

La rândul său, Petr Fiala, a scris pe Twitter, că va fi însoțit de premierul polonez Mateusz Morawiecki și de cel sloven Janez Janša.

„Astăzi, împreună cu prim-ministrul Poloniei, Mateusz Morawiecki, cu vicepremierul Jarosław Kaczyński și cu prim-ministrul Sloveniei, Janez Janša, vom merge la Kiev, în calitate de reprezentanți ai Consiliului European, pentru a ne întâlni cu președintele Zelensky și cu prim-ministrul Shmyhal”, scrie Fiala.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel