Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, fără autorizație de securitate la incendiu și fără senzori

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Spitalul de Boli Infecțioase de la Constanța nu avea autorizație de securitate la incendiu. ISU a comunicat spitalului din 2017 obligativitatea depunerii actelor, în urma unui control. „La ISU nu au ajuns documentele”, subiniază Raed Arafat.

„La acest moment, concluzionăm că nu există o solicitare și o depunere de acte sau documente prin care să se solicite obținerea de autorizație de securitate la incediu, deși această obligația s-a născut în 2017”, spune colonel Cristian Radu, prim-adjunct al inspectorului general IGSU.

Șeful DSU, Raed Arafat, punctează că în 2017 a fost înștiințat spitalul de obligativitatea depunerii actelor, în urma unui control.

„Până la acest moment nu s-au depus actele. Din discuțiile cu colegii de la spital am înțeles că au fost comunicări cu făcute cu instituții superioare din punct de vedere ierarhic, dar la ISU nu au ajuns documentele”, subliniază Raed Arafat.

Spitalul de Boli Infecțioase de la Constanța, nu avea nici senzori de incendiu în saloanele ATI. Declarația a fost făcută de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), dr. Raed Arafat.

Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, fără autorizație de securitate la incendiu

 

Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat, în conferința de presă, că Spitalul de Boli Infecțioase Constanța a fost supus la două controale de către ISU Constanța – unul în 2020 și unul în februarie 2021.

„În cadrul ultimului control au fost constatate anumite nereguli care au fost trecute în raportul ISU Constanța. Unele nereguli se referă la instalațiile electrice și unele improvizații, la siguranțe dezechilibrate și s-a constatat nefuncționalitatea instalației de semnalizare a incendiului. Exista în spital senzor pentru oxigen, exista în saloane, dar instalația de detectare a incendiului nu exista. Sunt explicații care ni s-au zis. Rămâne ca spitalul să dea aceste explicații. Aici nu putem trage la răspundere. Există un procuror care investighează cazul”, a spus Arafat.

Șapte persoane au murit în urma incendiului de vineri de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel