Specialist european critică România: Europa are MOTIVE SERIOASE de îngrijorare

Narcis Popa |
Data publicării:

Presa internațională vorbește despre preluarea președinției rotativă a Consiliului Uniunii Europene de către România. Analizele sunt însă foarte critice și vorbesc despre un guvern al României preocupat mai degrabă de lupta de-ai scăpa de  închisoare pe câțiva politicieni cheie, referindu-se aici bineînțeles la Liviu Dragnea, fără însă să existe o nominalizare clară în acest sens. 

Iată ce spune Jean-Michel De Waele, un profesor de știință politice de la Universitatea din Bruxelles pentru publicația rtbf.be: 

„Europa are motive serioase de îngrijorare și este păcat că a început să se teamă atât de tărziu. 
 Guvernul României este un guvern care este în totalitate concentrat asupra corupției în guvern și de încercarea de a evita închisoarea pentru un număr de membri ai săi. Acesta este singurul lucru care îi interesează în acest moment. Am putea deci să ne îndoim de faptul că are pe agendă problemele Europei și că ar avea pe ordinea de zi problemele concrete și măsuri pe care le poate fi imediat. Totodată, Româniar ar putea fi condamnată de Comisia Europeană.(n.r.-referitor la legile justiției). Rețineți că, înainte de aceasta, am avut o președinție austriacă, unde extrema dreaptă a participat la  formarea guvernului austriac," a spus profesorul.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel