Specialiști: Românii s-au specializat în străinătate în furturi spectaculoase și pun în practică acasă

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Jaf după jaf la bancomate. Hoţii s-au specializat în străinătate în furturi spectaculoase şi pun în practică, acasă, tot ce au învăţat. Ultimul atac a avut loc azi-noapte la Galaţi. Au aruncat în aer bancomatul, alimentat pentru pensii cu o zi înainte, şi au fugit cu toţi banii.

Atacul a avut loc la 4 dimineaţa, în centrul localităţii Tulucești, la câteva zeci de metri de sediul Poliţiei Locale. Hoţii au forţat uşa de la intrare în bancă şi, cu ajutorul unui dispozitiv explozibil, au aruncat în aer partea din spate a bancomatului şi au furat cutia de valori.

Localnicii spun că "având și Poliția Locală aici, care este în față la Primărie, ... ăia cred că dormeau că n-au ce face, n-au ei treabă cu probleme de-astea".

Hoţii au supravegheat locul. Bancomatul fusese alimentat aseară cu banii de pensii. Nu se ştie câţi mai rămăseseră în cutia de valori.

 

Spargerile de acest fel au devenit o rutină în ultimii ani

 

„Ar fi forţat mecanic fanta de eliberare a bancnotelor de la acest bancomat. În urma acestei deflagrații, partea din spatele bancomatului a fost distrusă, iar din interior a fost sustrasă o sumă de bani”, susține Ciprian Stoica, agent șef principal Poliţia Galați, potrivit Observator.

Săptămâna trecută, hoţii au încercat să dea o lovitură asemănătoare la Lieşti, tot în judeţul Galaţi, iar un alt jaf spectaculos a avut loc zilele trecute în Otopeni. Cinci indivizi cu cagule au reuşit să detoneze două bancomate. Au fugit cu unul dintre ele, iar de la celălalt au luat caseta de valori.

Spargerile de acest fel au devenit o rutină în ultimii ani. Iar autorii se dovedesc greu de prins. Specialiştii spun că avem de-a face cu bande organizate de infractori şi o reţetă din import. Şi-au dat doctoratul în furt din bancomate în ţările din vestul Europei. Iar acum „valorile” s-au întors acasă.

 

„Nu se duc ei când e gol”

 

„Nu se duc așa, la întâmplare, acolo. Supraveghează zona, o maşină stă non-stop acolo. Văd când se încarcă bancomatul. Nu se duc ei când e gol. Ori cu butelia, ori cu exploziv”, spune Liviu Chesnoiu, criminalist.

Poliţiştii români colaborează cu Europol, dar şi cu autorităţile din Spania, Italia, Franța, Germania și Austria în încercarea de a-i prinde.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel