Spania: Zeci de români folosiți ca SCLAVI. Cum operau conaționalii. Noi detalii din anchetă

Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:

Ies la iveală noi detalii după ce polițiștii spanioli au destructurat o rețea de români care foloseau conaționali cu dizabilități să cerșească. 

Detaliile care au ieșit la suprafață sunt de-a dreptul șocante. Forțele de ordine au descoperit mai multe persoane obligate să se prostitueze sau să cerșească pe străzile din Santiago de Compostela.

Potrivit autorităților, acesta este unul dintre cele mai grave cazuri de exploatare descoperite în zonă, numărul victimelor rețelei mafiote depășind 10 persoane.

Statui umane până la epuizare

Rețeaua, formată exclusiv din români, este acuzată de trafic de ființe umane și exploatare. Membrii grupării racolau persoane sărace din România și le promiteau locuri de muncă platite decent și angajare cu acte. Odată ajunși pe teritoriul Spaniei, aceștia erau închiși în apartamente insalubre și ținuți și câte 5 persoane în aceeași cameră. Pentru această "cazare", li se oprea suma de 100 de euro pe lună.

Potrivit autorităților, o parte din persoanele exploatate erau obligate să stea la cerșit în forma unor statui de dimineața până seara, până la epuizare fizică și psihică.

Odată cu venirea nopții, aceștia erau "strânși" de pe stradă și li se confiscau toate încasările.

 (w670)

Prostituție și abuz sexual

În urma audierilor, polițiștii au descoperit o româncă în vârstă de 40 de ani care a fost violată în mod repetat de liderul grupării și forțată să ia contraceptive de urgență (pilula de a doua zi), deși aceasta a rămas însărcinată.

Mai multe fete aveau parte de același tratament, după care erau obligate să se prostitueze pe străzile din Santiago de Compostela, Valencia sau Madrid.

Munca anchetatorilor este abia la început, fiind demarate cercetări pentru a reține și membrii rețelei din România.

 (w670)

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel