Spania reduce, de la 01 iunie, restricţiile impuse în urma pandemiei de COVID-19

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Spania va continua să reducă restricţiile impuse în urma pandemiei începând de luni 1 iunie, a anunţat joi ministrul Sănătăţii, potrivit CNN. Spania intră în faza a doua. Restricții REDUSE de la 01 iunie

"De luni, aproximativ 70% din populaţia spaniolă sau 32 de milioane de persoane vor fi în faza a doua. Aproximativ 30% din populaţie sau 15 milioane de persoane vor intra în faza 1, iar 45.000 de persoane vor fi în faza a treia", a declarat ministrul Sănătăţii din Spania Salvador Illa la o conferinţă de presă.

La începutul acestei săptămâni, puţin peste jumătate din populaţie se fala încă în faza unu.

Alături de Illa, directorul Centrului pentru Urgenţe în Sănătate, dr. Fernando Simón, a anunţat că anumite zone din regiunile Castilia, Valencia, Catalunya, Murcia, Andalucia şi Castilia şi Leon vor trece la faza a doua, ceea ce permite întâlniri de până la 15 persoane care nu locuiesc împreună, unele servicii de restaurant în interior şi deschiderea de magazine, cinematografe şi muzee, dar cu limite de ocupare a spaţiului.

Măsurile se relaxează suplimentar în Insulele Baleare și Canare

 

Între timp, patru insule mici din Insulele Baleare şi Canare din Spania, cu rate mici de infectare cu COVID-19 şi o populaţie de 45.000, vor avansa în faza a treia, ceea ce uşurează şi mai multe restricţii la circulaţie şi adunări.

„Datele sunt bune, suntem într-un mod bun, dar trebuie să insist: este foarte important să ştim că aceasta este o fază foarte complexă şi să menţinem o atitudine de responsabilitate individuală, deoarece o greşeală poate pune în pericol tot ceea ce am făcut până acum", a adăugat Illa.

Regiunea Madrid, care include capitala Spaniei şi oraşele înconjurătoare, va rămâne în prima etapă fără modificări, au explicat oficialii din domeniul sănătăţii.

„Toată această evoluţie se datorează efortului depus de populaţie şi de sistemul de sănătate pentru a controla această epidemie", a spus Simón.

Simón a mai spus reporterilor că „puţinele urgenţe noi” au fost identificate foarte repede şi sunt monitorizate îndeaproape de autorităţile locale pentru a „evita un nou focar şi a menţine această tendinţă favorabilă. Această tendinţă ne permite să trecem diferite părţi ale teritoriului către diferitele faze ale tranziţiei", a adăugat el, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel