Spania. Un violonist român impresionează până la lacrimi trecătorii dintr-o stație de metrou (VIDEO)

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Daniel Neacșu petrece multe dimineți cântând la vioară în stația de metrou Alonso Martinez, Madrid, Spania. Muzicianul român, în vârstă de 33 de ani, cântă „aproape întotdeauna pe aceeași platformă” de cinci ani. Una dintre persoanele care se intersectează cu el este adesea jurnalistul Jose Calderero, care a împărtășit un videoclip pe profilul său de Twitter pentru a-l face cunoscut pe violonist celor care nu trec prin acea zonă.

„Nu găsește de lucru și doar pasagerii metroului din Madrid care trec prin Alonso Martínez se bucură de muzica lui. Cât de frumos ar fi pentru ca Daniel să găsească un loc de muncă de Crăciun”, spune mesajul, care a fost împărtășit de mai mult de 30.000 de ori până acum, potrivit verne.elpais.com.

În fiecare zi, românul încearcă să ajungă dimineața devreme la Alonso Martínez, care se află la 40 de minute de acasă, pentru a găsi un loc.

„Mai încercasem în alte stații, cum ar fi Sol, Nuevos Ministerios și Avenida de América, dar îmi place mai mult acest loc. Este frumos și ocupat”, spune el.

 

Neacșu a ajuns în Spania în 2006

 

Neacșu a ajuns în Spania în 2006, pentru a da lecții private copiilor: „Un prieten m-a sunat și o făceam de un an. Cum câștigam foarte puțin, am început să lucrez în construcții, dar nu a fost locul meu acolo”.

O dată cu criza din 2008, s-a întors în România, dar a revenit la Madrid în 2013. De atunci, pe lângă faptul că a făcut din metrou locul său obișnuit de a cânta la vioară, s-a căsătorit, a devenit tată - are doi copii de patru și doi ani.

„M-am pregătit să fiu profesor de muzică în școli. De asemenea, am reluat să predau lecții particulare, dar nu sunt foarte bine plătite”, spune Daniel Neacșu.

 

Daniel Neacșu îi ajută pe copii să facă primii pași cu instrumentul

 

Neacșu nu este un violonist profesionist, așa că îi ajută pe copii să facă primii pași cu instrumentul. El spune că unii dintre ei îl părăsesc. Așadar, ritmul muncii în calitate de îndrumător este foarte instabil.

Înainte de a înregistra videoclipul, jurnalistul trecuse prin stație cu câteva zile înainte, spune Neacșu.

„Se oprise să-mi mulțumească pentru cum am cântat. Nu te îmbogățești cântând la metrou, așa cum cred mulți”, a mai adăugat muzicianul român.

Dorința lui este să profite de cele cinci acorduri de faimă pe care Twitter le-a oferit pentru a găsi un loc de muncă stabil. „Când José a trecut din nou prin stație, mi-a cerut permisiunea să mă înregistreze. Dar nu știam că a împărtășit videoclipul și datele mele până când mesajele au început să ajungă pe WhatsApp. O româncă îmi spune că lucrează într-o academie și că urmează să încearce să-i facă pe șefii ei să mă angajeze, deși încă nu am primit o ofertă fermă”, spune el.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel