Spania. Un român s-a baricadat cu cele două fetițe minore în casă, amenințându-le cu un cuțit. În următoarele ore va ajunge în fața instanței

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Românul s-a baricadat mai mult de șase ore în apartamentul său împreună cu cele două fiice mai mici ale sale, în vârstă de 12 și 15 ani, pe care le-a amenințat cu un cuțit. Astăzi, bărbatul va merge la tribunal pentru a fi judecat.

După ore de tensiune și negocieri, fiica de 15 ani a fost eliberată de tatăl ei, iar forțele de securitate au procedat la arestarea individului, conform presei locale

Evenimentul a avut loc sâmbătă, 4 iunie, în municipiul madrilen Coslada, în blocul de locuințe în care bărbatul, acum reținut, locuiește împreună cu soția și cele două fiice ale sale. La ora 11:00 dimineața, individul s-a încuiat în casă și și-a reținut cele două fiice timp de mai bine de șase ore, amenințându-le că le va răni cu un cuțit. De asemenea, bărbatul a amenințat în mai multe rânduri că va arunca în aer clădirea folosind gazul de la butelii.

 

Una dintre fiice a scăpat sărind pe fereastră

 

Cele două fiice ale individului, un bărbat în vârstă de 43 de ani de naționalitate română, au petrecut cele mai grele ore în ajunul aniversării surorii mai mari. Fiica cea mică, în vârstă de 12 ani, a reușit să scape în timpul reținerii, sărind pe fereastră și ajungând astfel în casa vecinilor săi. Cea mai mare, pe atunci în vârstă de 14 ani, a petrecut mai mult de șase ore reținută și amenințată de propriul tată. 

 

Agenții de poliție au negociat ore în șir cu bărbatul

 

După ce a luat cunoștință de situația deosebit de gravă din cauza amenințărilor cu rănirea minorei de către tatăl ei, Poliția Națională a intervenit în situație. Astfel, la fața locului s-au prezentat, în prima parte a după-amiezii, agenți ai Securității Cetățenești, ai Unității de Prevenire și Reacție, ai Poliției Judiciare, ai Echipei de Negociere și ai Ghișeului. Acolo, diferiții agenți au negociat ore în șir cu individul, încercând să-l convingă să-și elibereze fiica și să se predea. 

La negocieri a participat și soția actualului deținut. De fapt, conform celor relatate de vecini la NIUS , tocmai apelul femeii a fost cel care a reușit să rezolve incidentul, întrucât aceasta a reușit să îl calmeze și să îl convingă pe bărbat să se predea.

În cele din urmă, individul și-a lăsat fiica afară, iar după scurt timp s-a predat. Poliția l-a arestat apoi pe bărbat, care este acuzat de mai multe infracțiuni: detenție ilegală, răpire, rele tratamente, amenințări și haos (pentru că a amenințat că va arunca în aer clădirea). Bărbatul a fost reținut în birourile de poliție ale municipalității până astăzi, urmând ca în următoarele ore să ajungă în fața instanței. 

 

Există plângeri anterioare de violență sexistă

 

Principala ipoteză care explică declanșarea reținerii și imobilizării celor două minore împotriva voinței lor este o plângere anterioară pentru violență sexistă și rele tratamente pe care soția sa o depusese recent împotriva deținutului.

Potrivit locatarilor blocului, individul și-a găsit soția în stradă însoțită de doi polițiști. Atunci s-a încuiat în casă cu cele două fiice ale sale, în jurul orei 11:00 dimineața, și, deși fetița a reușit să scape după scurt timp, cea mai mare a rămas reținută ore în șir.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel