Spania. Un român, infectat cu Covid-19, a stat două luni în spital: La externare, nu aveam anticorpi

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
florin_filimon_spania
florin_filimon_spania

Florin Filimon locuieşte în oraşul spaniol Zaragoza. Recent a trecut printr-o experienţă cruntă după ce s-a infectat cu noul coronavirus. Culmea e că a adus virusul din România. 

 

Românul a stat internat în spital din martie până la sfârșitul lunii mai. A avut plămânii foarte afectați, posibil și inima, și încă este în recuperare. Medicii i-au spus că abia într-un an și-ar putea recăpăta sănătatea deplină a plămânilor.

Florin Filimon a povestit la Digi24 toate experiențele prin care a trecut ca bolnav de COVID-19.  A luat virusul din România și l-a dus în Spania, la începutul lui martie. „Din păcate, există cazuri care nu mai pot fi niciodată vindecate. Pentru moment, mă lupt cu tratamentul fibrozei, pentru că am fost printre primii pacienți care au luat acest virus, la începutul lunii martie”, a spus la Digi24 Florin Filimon.

„Am luat virusul din România și l-am dus în Spania, deși marea majoritate se ferea, prin aprilie și mai, că vin românii din Spania și din Italia și o să umple spitalele și o să infecteze toată populația României. Ei bine, eu l-am preluat din avion. N-a fost vina companiei aeriene. Am stat lângă două persoane care aveau mască. Stewardesa cred că știa despre ce e vorba, pentru că la 15 minute după ce a decolat avionul m-a mutat pe alt scaun, ceea ce nu se întâmplă în mod regulat. La trei zile după ce am aterizat au apărut primele simptome: dureri de cap, tuse seacă, ușoară febră și stomacul deranjat. Am crezut că am mâncat ceva stricat, dar în final s-a dovedit a fi exact semnele pentru COVID”, a povestit românul.

 

„Am trecut prin cinci tratamente”

 

La momentul respectiv nu existau tratamente, toată lumea era în panică. „Eu am trecut prin cinci tratamente, până când au descoperit care sunt medicamentele la care corpul meu reacționează. În salon eram două persoane, celălalt a fost internat după mine și a plecat înaintea mea, deci corpul lui a reacționat mai bine la primele medicamente”, a povestit Florin Filimon.

„Nu doresc nimănui lucrul acesta, probabil că sunt și în România cazuri și pacienți care trec prin asta. Am venit aici să dau glas acestor suferințe și să-i avertizez pe ceilalți, care poate nu cred sau poate că sunt bombardați de tot delul de fake news-uri: Există. Sunt un caz”, a spus Florin Filimon.

El a povestit că a fost internat de două ori. La început, nu se cunoștea mai nimic despre COVID. În primă instanță, a fost luat de ambulanță și dus la un spital militar, unde, din cauza lipsei de teste pentru COVID, doctorița i-a evaluat simptomatologia și l-a trimis acasă. El a mărturisit că un moment greu a fost acela în care a văzut că radiografia arată că plămânii săi erau albi. Virusul este extrem de virulent, iar la un moment dat medicii suspectau că se extinde în tot corpul. „Îți dai seama că mori. Există o diferență între corp și minte”.

„Am noroc de o doctoriță extrem de dedicată, din Bacău”

 

„Am noroc de o doctoriță, căreia îi mulțumesc din suflet, de origine română. Românii care locuiesc în străinătate nu sunt toți căpșunari, sunt și oameni de cultură, de valoare. E o doctoriță extrem de dedicată, din Bacău, care s-a implicat mai mult decât poate ar fi făcut-o un doctor spaniol. Împreună cu o echipă din Italia a început să pună o bază de date la punct și mi-a spus că cei din Italia, care au avut și mai multe cazuri decât spitalele din Spania, au decis, în urma elaborării unei cazuistici, că la mine, într-un an de zile, aș putea să redevin normal”, a declarat Florin Filimon.

Întrebat dacă s-a testat pentru anticorpi, românul a spus că da, în momentul în care a ieșit din spital a vrut să ajute la rândul său și dă doneze pentru tratamentul cu plasmă, însă din păcate, analizele au relevat că nu are anticorpi.

„Nu am respect deloc pentru cei care cred în teorii conspiraționiste, care vor dintr-odată libertăți absurde, cum că masca ar fi o botniță, și care periclitează viața celor dragi și nu în ultimul rând viața acestor medici care într-o zi vor trebui să se ocupe de acești rebeli fără cauză. Asta nu pot să înțeleg. În Spania, când guvernul a spus Stați în casă!, nu a mai ieșit nimeni pe stradă. Din păcate, de o săptămână, deschizând sezonul estival, din care Spania are pierderi uriașe, toată lumea a năvălit la mare și de duminică, oamenii din Aragon, Catalunia și Navarra au din nou interdicție de a ieși din casă. Amenda e 4.000 de euro. Aici, lumea făcea hore. E de neimaginat. La ieșirea din spital, mi-au făcut testul COVID, a ieșit negativ, din fericire, dar mi-au spus: Te ești primul care trebuie să se protejeze! De aceea, eu port mască tot timpul”, a explicat Florin Filimon la Digi24.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel