Spania. Un român și-a incendiat mașina pentru a încasa banii de la asigurare

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Un român în vârstă de 30 de ani a fost arestat în Spania, acesta fiind acuzat că și-a dat foc intenționat la mașină, pentru a colecta banii de la asigurare. 

Un bărbat de naționalitate română a fost arestat în Spania, după ce și-a incedniat autoturismul pentru a încasa banii de la societatea de asigurări. Potrivit autorităților, românul nu a putut împiedica flăcările să se răspândească la alte două vehicule și la clădire din apropiere.

Daunele provocate de gestul nebun al tânărului se ridică la 18.000 de euro, scrie publicația lavanguardia.com.

Mașina se afla în custodia unui service

 

Incidentul s-a petrecut în localitatea Los Montesinos (provincia Alicante), în dimineața zilei de 16 februarie.

Românul, împreună cu un prieten spaniol, au mers cu mașina în zonă și au înconjurat clădirea în fața căreia se afla autoturismul de 3 ori. Copilotul (românul, n.r.) a ieșit la un moment dat pentru a da foc mașinii sale, care a fost recent reparată de un atelier mecanic din apropiere.

Din primele informații se pare că românul nu a ridicat mașina reparată pentru că nu a putut plăti factura, așadar vehiculul fiind încă în custodia atelierului.

Anchetatorii au concluzionat că proprietarul a decis să ardă mașina pentru a încasa compensația de la societatea de asigurare.

Potrivit unui comunicat al Gărzii Civile, flacările puse de român au atins o înălțime considerabilă, provocând daune clădirii de 5 etaje, care a fost și evacuată. Pe lângă daunele la clădire, flăcările s-au extins și la două mașini aflate în apropiere, daunele provocate ridicându-se la peste 18.000 de euro.

Ancheta a fost dificilă, deoarece bărbații au dispărut din casele lor și chiar și-au schimbat aspectul fizic pentru a încerca să evite acțiunile poliției, mai arată același comunicat.

(w670)

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel