Spania. Un român EXPLOATA oamenii care căutau de muncă: îi ținea în condiții insalubre și îi punea să lucreze la negru

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Spania. Un român EXPLOATA oamenii care căutau de muncă  îi ținea în condiții insalubre și îi punea să lucreze la negru
Spania. Un român EXPLOATA oamenii care căutau de muncă îi ținea în condiții insalubre și îi punea să lucreze la negru

Agenții Gărzii Civile cercetează un cetățean român, managerul unei companii de citrice din Picassent, acuzat că avea 26 de angajați de origine algeriană, fără contracte de muncă. Mai mult, muncitorii locuiau într-o fermă abandonată, în condiții insalubre.

În cadrul operațiunii „Chambán”, românul este cercetat pentru o presupusă infracțiune de încălcare a drepturilor angajaților. Ancheta a început la jumătatea lunii ianuarie, când reprezentanții Gărzii Civile s-au deplasat la sediul unei companii din Picassent care se ocupa de recolta de citrice.

Când agenții au ajuns la fața locului, unul dintre muncitori, în vârstă de 22 de ani, de naționalitate algeriană, a declarat că a primit un cec, în valoare de 2.700 de euro, bani pe care trebuia să-l împartă cu șase muncitori, de aceeași naționalitate. Nimeni nu avea un contract de muncă și nu erau înregistrați în sistemul de securitate socială, relatează levante-emv.com.

În cursul acestei investigații, datorită colaborării Inspectoratului de Muncă și Securitate Socială,  agenții de la Garda Civilă au ajuns la concluzia că în cadrul acestei companii munceau, ilegal, 26 de persoane. Agenții au mai aflat că managerul companiei le-ar fi promis bărbaților cazare în timpul campaniei de colectare a fructelor, astfel că muncitorii au venit din Algeria pentru a lucra la firmă. Toți au fost duși într-o fermă abandonată, fără curent electric sau apă, în municipiul Tavernes Blanques, unde au locuit în condiții insalubre și nesănătoase.

Operațiunea s-a încheiat la începutul acestei luni, când Garda Civilă l-au arestat pe managerul companiei de citrice, un bărbat de 35 de ani, de naționalitate română, pentru infracțiuni împotriva drepturilor angajaților. Documentele din anchetă au fost puse la dispoziția Tribunalului din Picassent.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel