Italia. Un român a lovit doi polițiști, apoi a reclamat că a fost agresat și bătut

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Italia. Un român a lovit doi polițiști, apoi a reclamat că a fost agresat și bătut
Italia. Un român a lovit doi polițiști, apoi a reclamat că a fost agresat și bătut

Un român a fugit în România, după ce a fost condamnat în Italia pentru calomnie, vătămare corporală și opunerea rezistenței față de un polișit. Bărbatul a fost reținut în România și extrădat în Italia, unde își va ispăși pedeapsa.

Poliția de Stat din Udine, sub coordonarea Parchetului local și a Direcției Centrale a Poliției Criminale, Serviciul de Cooperare Internațională a Poliției, l-au urmărit și arestat pe românul, de 54 de ai, chiar în România, în baza unui mandat european.  Cetățeanul român, în vârstă de 54 de ani, va executa acum o pedeapsă de doi ani și șase luni de închisoare. În luna martie, românul fusese fost oprit, de-a lungul autostrăzii A23, de către o patrulă a Poliției Rutiere Amaro.  Agenții i-au atras atenția șoferului că a încălcat mai multe reguli rutiere și că ar putea rămâne fără mașină, care va fi confiscată.

În acel moment, bărbatul l-a lovit unul din polițiști din spate, apoi i-a atacat colegul, rănindu-i pe ambii. Românul recalcitrant a fost arestat, iar, după validarea arestului, a fost eliberat din închisoare în așteptarea procesului, relatează telefriuli.it. 

Românul a decis încă să-i acuze pe polițiștii care l-au reținut, că l-ar fi agresat și bătut. Așadar, a mers la un comandament al armatei, denunțând că a fost atacat de polițiști. Imaginile surprinse de camera de supraveghere au demonstrat însă contrariul, în sensul că românul a fost primul care a lovit oamenii legii.

Prin urmare, bărbatul s-a ales cu o plângere și pentru infracțiunea de calomnie. Ancheta a descoperit că acesta a reușit să plece din Italia și s-a mutat în România, unde a și fost reținut. La sfârșitul procedurilor de extrădare, românul a fost preluat de Poliția de Frontieră Fiumicino și însoțit la închisoarea Civitavecchia, unde își va ispăși pedeapsa.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel