Spania. Un român care a vrut să ajute s-a trezit asaltat: „Nu-mi lasă altă opțiune decât să mă omor cu ei”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Gabriel Polteana, un român în vârstă de 38 de ani, este pe cale să-și piardă casa în care locuiește după ce a vrut să vină în ajutor muncitorilor care dormeau pe străzi în Spania.

Povestea începe atunci când Gabriel a decis să ofere una din camerele sale pentru câțiva muncitori africani, care dormeau pe treptele unui restaurant în Tarragona și, încetul cu încetul, „veneau tot mai mulți”. 

Sunt literalmente pe cale să îl scoată din propria casă. O anumită combinație de disperare, lăcomie și lipsă de scrupule poate crea un abuz. În acest caz, străinii înșiși sunt cei care abuzează de alți străini. Este legea celor mai puternici. Este evident că toată lumea pierde jocul.

 

„Dacă voi ajunge pe stradă voi muri cu siguranță”

 

Apartamentul este mic, iar dormitorul este și mai mic. Până la opt persoane au ajuns să doarmă pe pat.

„Imaginează-ți câți oameni au fost nevoiți să ajungă aici pentru a rupe un pat dublu”, se lamentează românul. „În fiecare noapte sunt cinci sau șase oameni, dar au ajuns să doarmă și câte opt. Uitați-vă la masă cum au distrus-o! Am locuit în această casă de patru ani și observați ce s-a întâmplat într-o singură lună. Nu îmi lasă altă opțiune decât să mă omor cu ei pentru că dacă voi ajunge pe stradă, cu problemele de sănătate pe care le am, voi muri cu siguranță”.

Evenimentele au fost deja raportate la autorități de către român.

 

„Am vrut să-i ajut pe ceilalți”

 

„Sunt străin într-o țară care nu este a mea și nu am uitat că principiile sunt baza. Ele sunt tot ceea ce rămâne în urma ta, așa că (n.r. - de când a început criza coronavirusului) m-am gândit că poate ar trebui să returnez ceea ce făcuseră și alții pentru mine, să ajut pe ceilalți. Am decis să primesc oamenii de pe străzi într-o cameră mică. Mai întâi a venit o persoană, și apoi alte două. Dar apoi au venit din ce în ce mai mulți oameni ... Am ajuns să număr opt. Acum eu sunt cel care urmează să să ajungă pe stradă, în ciuda faptului că sunt bolnav și am doar un rinichi”, mărturisește Gabriel, potrivit publico.es

Românul știe că cel puțin una dintre persoanele pe care a încercat să o ajute profită acum prin subînchiderea camerei.

„Nu știu cât costă restul, pentru că nu spun sau nu îmi dau nimic”, mai povestește Gabriel.

 

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel