Spania. Un român a murit la locul de muncă. Oamenii amenință cu proteste: „Luați măsuri pentru oprirea acestei sângerări”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Un muncitor român, în vârstă de 40 de ani, a murit ieri în urma unui accident de muncă în localitatea Luyando din provincia Alava, Spania.

Potrivit deia.eus, accidentul a avut loc în jurul orei 11:40, când un brad a căzut peste muncitorul român în timp ce lucra pe pista forestieră. Colegii au chemat imediat medicii, însă, ajunși la fața locului, nu au putut decât să constate decesul, românul murind pe loc.

Trupul neînsuflețit al românului a fost preluat și transferat la Serviciul de Patologie Legală din Vitoria pentru efectuarea autopsiei, conform 20minutos.es

Elcorreo.com susține că este a șasea victimă din Ayala într-un an. 

 

Voia să plece în România

 

Românul era bine cunoscut în Zeanuri.

„Este o zi foarte tristă. Întregul oraș este foarte șocat și vrem să exprimăm în numele Consiliului Local și al vecinilor noastre condoleanțele noastre”, a spus primarul orașului, Eider Ajuriaguerra.

Deși s-a stabilit în localitate de câțiva ani, le-a arătat prietenilor săi intenția de a pleca în România, unde locuiesc soția și copiii.

„Nu ne-am așteptat la el pentru că era un băiat foarte drăguț și cu un tratament corect, deși vorbea puțin, deoarece nu vorbea fluent spaniolă”, au spus locuitorii, conform Elcorreo.com.

 

„Accidentele de muncă, din cauza condițiilor și formelor de muncă”

 

Sindicate LAB și CCOO au solicitat administrației publice după acest deces măsuri imediate de prevenire a accidentelor de muncă. Reprezentanții LAB și-au manifestat solidaritatea cu familia și colegii românului, precum și regretul că, așa cum s-a întâmplat și în cazul deceselor anterioare nu au fost luate măsuri pentru a evita aceste accidente de muncă să se mai repete.

„Este clar că accidentele de muncă nu sunt rezultatul ghinionului sau al cauzalității, ci al condițiilor și formelor de muncă impuse de patroni”, spune LAB într-un comunicat.

Sindicatul CCOO, care a confirmat de asemenea că lucrătorul decedat este de origine română, a menționat că, în așteptarea ca ancheta să stabilească cu precizie cauzele decesului, companiile și administrația trebuie să ia măsurile necesare pentru „oprirea acestei sângerări”.

Sindicatele ELA, LAB, ESK, STEILAS, EHNE și HIRU vor organiza astăzi, la ora 12:30, un protest în localitatea Llodio.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel