Spania. Un român a jefuit două case, de unde a sustras arme de foc. Hoțul și-a ascuns prada într-o casă nelocuită

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Spania. Un român a jefuit două case, de unde a sustras arme de foc. Hoțul și-a ascuns pradă într-o casă nelocuită
Spania. Un român a jefuit două case, de unde a sustras arme de foc. Hoțul și-a ascuns pradă într-o casă nelocuită

Agenții Poliției Naționale din Palma, au arestat, luni, un bărbat de 36 de ani, de origine română, în calitate de presupus autor a două infracțiuni de tâlhărie în case din Marratxi și Muro, de unde a sustras mai multe arme de foc reale.

Ancheta a început ca urmare a faptului că, într-un apartament nelocuit, care tocmai fusese moștenit de o familie, au găsit mai multe arme de foc. La fața locului s-a deplasat o patrulă a Poliției Naționale, care a strâns informații de la apropiați.

Într-una dintre camere, au fost găsite patru puști, care erau învelite în saci de gunoi. În altă cameră, în interiorul unei cutii de plastic agenții au găsit un pistol cu ​​șaisprezece cartușe, precum și muniție. De asemenea, polițiștii au mai găsit și mai multe picturi, scrie manacormanacor.com.

Nu rata si:  Spania. Doi români, prinși în flagrant când jefuiau turiştii prin metoda „cârja”

Agenții au recuperat cinci puști, un pistol și muniție. Armele au fost confiscate și trimise la o expertiză, care va stabili proveniența acestora. Apartamentul în cauză, moștenit de familie, fusese ocupat de persoane necunoscute care chiar au schimbat lacătul. 

Două jafuri cu forță în Muro și Marratxi, în 2018 și 2019

 

Agenții au putut verifica că pistolul a fost sustras dintr-o locuință din orașul Muro, în anul 2019. Hoții au intrat într-o casă, spărgând ușa de acces, de unde au sustras și bijuterii de valoare considerabilă și o sumă de bani. 

Continuând demersurile, agenții au reușit să afle că puștile proveneau dintr-un jaf cu forță în interiorul unei case, situate în Marratxi. În 2018, hoții au sărit un zid și au forțat un oblon pentru a intra în locuința de unde au furat  diverse tablouri și puști.

Citeste si.  Spania. Muncitori români, exploatați de o familie de conaționali. Parchetul cere 110 ani de închisoare

Agenții au predat părților vătămate bunurile sechestrate care erau în proprietatea acestora: proprietarului casei din Muro i-au predat pistolul și muniția, iar proprietarului casei din Marratxi - tablourile și puștile.

A cincea pușcă, găsită în casa  românului

 

Polițiștii au reușit să-l identifice pe unul dintre presupușii autori, un bărbat de origine română. Acesta ascunde sub podeau asei bunurile furate, întrucât respectivul etaj era nelocuit de câțiva ani.

Luni după-amiaza, agenții Poliției Naționale au procedat la arestarea presupusului făptuitor, efectuând  și o percheziție la domiciliul acestuia, de unde a fost ridicată o altă pușcă.

Ancheta rămâne deschisă și nu sunt excluse noi arestări. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel