Spania. Doi români, prinși în flagrant când jefuiau turiştii prin metoda „cârja”

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Spania. O româncă a acuzat șase polițiști că ar fi furat bani și țigări din magazinul ei. Femeia a plătit scump pentru mărturiile mincinoase
Spania. O româncă a acuzat șase polițiști că ar fi furat bani și țigări din magazinul ei. Femeia a plătit scump pentru mărturiile mincinoase

La începutul lunii mai, agenții spanioli au identificat un cuplu de români, care fusese subiectul unei anchetei privind jafurile comise în magazine în diferite localități de pe litoralul regiunii Malaga. Cercetările polițiștilor s-au concentrat pe urmărirea discretă și  atentă a ambilor subiecți.

Bărbatul, de 60 de ani, și femeia, de 55 de ani, au la activ mai multe  dosare pentru evenimente similare, comise pe coasta Malaga.  Creșterea numărului de furturi, semnalate în ultimele luni, la Poliția Locală Estepona a demarat, în luna martie, o anchetă, care a dat în sfârșit roade.

Totul a început ca urmare a plângerii depuse de o femeie, căreia i-a fost furat portofelul fără ca ea să observe, ceea ce a stârnit suspiciuni polițiștilor, întrucât evenimente similare s-au petrecut în mai multe unități și centre comerciale din zonă. Intensificarea supravegherii polițiștilor a făcut posibilă arestarea unui bărbat, de 60 de ani, și a unei femei, de 55 de ani, ambii de naționalitate română, care sunt acum acuzați de furt și înșelăciune.

Potrivit diariosur.es, ambii indivizi erau cercetați deja în alte doare privind jafurile comise în diferite localități de pe litoralul Malaga. La începutul lunii mai, agenții au identificat cuplul care fusese și el subiectul anchetei cu ocazii anterioare. Cu această ocazie, cercetările polițiștilor s-au concentrat pe urmărirea discretă și foarte atentă a ambilor subiecți.

 

Nu rata si: Spania. Sfârșit tragic pentru un muncitor român, într-un parc de distracții. Florin nu purta cască, iar hamul nu era legat de firul de salvare

În timpul unei acțiuni de supraveghere, vineri, 6 mai, polițiști au observat cum cei doi hoți de buzunare au încercat să se apropie de mai multe persoane într-un magazin din Estepona, deși  nu au reușit să fure nimic.

Deoarece nu au putut pune mâna pe niciun portofel, cuplul a ales să intre într-un centru comercial din Marbella, pentru a găsi mai multe victime, cărora să le fure lucrurile. Acolo au localizat doi turiști, care se uitau la niște articole vestimentare.

 

Hoții foloseau modul de operare „cârja”

 

Cuplul de români a folosit așa numitul mod de operare „cârja”, atunci când s-au apropiat de una dintre victimele lor. Cu ajutorul mai multor piese vestimentare pe care le țineau pe brate pentru a-și ascunde intențiile, au reușit, de aceasta dată, să fure o geantă.

Hoții nu se știau însă că erau urmăriți de polițiști. Aceștia au fost prinși în flagrant și au fost opriți de agenții de poliție în timp ce erau pe cale să părăsească în grabă sediul centrului comercial.

Bărbatul avea în buzunar portofelul care tocmai fusese furat, astfel că polițiștii i-au reținut pe loc pe ambii români. 

Vezi si. Spania. Români, specializați în furt de echipamente informatice de mare valoare, capturați: "Au o mobilitate europeană ridicată"

 Agenții au  percheziționat și domiciliul cuplului de români, unde au găsit mai multe portofele furate. De asemenea, polițiștii au stabilit că românii au folosit cardurile de credit furate, pentru a retrage numerar de la bancomate.

Cei doi români sunt acuzați de mai multe infracțiuni de furt și înșelăciune și au fost puși la dispoziția Judecătoriei din Estepona.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel