Spania. Un român a intrat cu un ziar într-un restaurant și a ieșit cu cătușe la mâini, însoțit de poliție

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Spania. Doi români dintr-un grup infracțional care a jefuit șase aziluri de bătrâni din Galicia au fost arestați
Spania. Doi români dintr-un grup infracțional care a jefuit șase aziluri de bătrâni din Galicia au fost arestați

Poliția Națională din Spania a arestat, la Alicante, un tânăr român - presupus autor al opt furturi comise la terase și cafenele din centrul orașului în timpul stării de alarmă, prin metoda cunoscută drept „cârjă“.

Potrivit unui comunicat al Postului de Poliție Provincial, presupusul hoț a pus mai multe broșuri publicitare pe obiectele de valoare  al clienților, aflate pe masă, pentru a le sustrage apoi. El a folosit scuza de a cere clienților bani și, după ce și-a însușit în mod sigur obiecte valoroase, a plecat repede.

Acest truc, denumit „cârja“ constă în a plasa un ziar, un dosar, câteva broșuri publicitare sau un poster mare pentru a ascunde obiecte de valoare, care sunt furate chiar la vedere, în timp ce distrag atenția victimei.

Cu această ocazie, deținutul a profitat de redeschiderea teraselor după perioada de izolare pentru a perpetua furturile.

Stația de Poliție a Districtului Central a organizat un dispozitiv special pentru localizarea și arestarea suspectului, care a fost surprins de agenți când tocmai își însușise telefonul mobil, evaluat la peste 800 de euro, al unei persoane care stătea pe o terasă.

Deținutul, cetățean român și în vârstă de aproximativ 35 de ani, „are antecedente penale lungi” pentru evenimente similare și a fost pus la dispoziția Tribunalului de anchetă care are rol de gardă în Alicante, potrivit unor surse ale poliției, informează EFE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel