Spania. Un pușcăriaș român a băgat trei agenți de penitenciar în spital: Se deplânge lipsa alarmantă de personal

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Un deţinut român de la închisoarea Topas din Spania a rănit grav trei funcţionari ai închisorii. 

La aflarea faptului că are loc un atac asupra unui deținut, agenții care erau de serviciu în penitenciar precum și alții care au fost chemați, au venit în ajutorul deținutului și l-au scos din curte pentru a-i salva viața și pentru a opri incidentul. 

Cu toate acestea, în ciuda eforturilor lor, agresorul român nu numai că a rezistat, dar i-a atacat și pe ei, începând să-i lovească cu violență extremă, obligându-i să se apere cât au putut. În cele din urmă, agenții au reușit să-l imobilizeze pe român, dar trei dintre ei au fost răniți. 

Spania. Un român a stat ani grei în închisoare, deși era nevinovat. Drama bărbatului care a primit inițial o despăgubire de doar 1.000 de euro

 

Cei trei agenți au ajuns la spital

 

Cei trei agenți și deținutul agresat au avut nevoie de îngrijiri medicale. Doi dintre oficialii care au fost atacați au suferit luxații la un cot și la umăr, iar al treilea avea mai multe răni. Se pare că închisoarea este lipsită de trupe de câțiva ani. 

Deținutul atacat în timp ce se afla în curte însoțindu-l pe pușcăriașul român pentru ca acesta să se bucure de orele de recreere, a ajuns cu o buză spartă. Presa din Spania menționează că agresorul a avut un ordin de însoțire prescris pentru că era în pericol și amenințat de alți deținuți. 

Un cunoscut afacerist român s-a stins din viață în Spania, după ce a ajuns acasă fără chei: Liviu încercat să intre în casă pe fereastră - FOTO

 

Se denunță lipsa alarmantă de personal în închisoare

 

Penitenciarul asigură că acest lucru se datorează, pe lângă numărul mare de deținuți periculoși pe care îl găzduiește închisoarea, și clasificărilor proaste existente, întrucât mulți dintre deținuți nu s-ar califica să trăiască în regimul de viață comună.

Ei consideră că o bună parte din acești deținuți ar trebui încadrați într-un regim mai restrictiv și adăpostiți în module speciale, ținând cont că, având în vedere că aceștia își manifestă agresivitatea extremă, punând viața altor deținuți și viața agenților în pericol. 

În acest sens, se denunță lipsa alarmantă de personal în Topas, atât de supraveghere, cât și de medici, anunțând că în prezent sunt doar patru medici, pentru aproximativ 900 de deținuți.

-----------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4    

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel