Spania. Un șofer român a strivit cu TIR-ul un alt șofer după ce i-a făcut semn să treacă

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: captură elcomercio.es
Sursa foto: captură elcomercio.es

Un șofer român de camion, în vârstă de 27 de ani, a fost condamnat, ieri, la 1 an și 6 luni de închisoare cu executare în Spania pentru infracțiuni de omucidere pentru imprudență gravă.

Potrivit elcomercio.es, românul a fost condamnat după ce în noiembrie 2017, ar fi dat peste un alt șofer pensionar, în vârstă de 70 de ani, care traversa pe verde pe o trecere de pietoni din La Maruca, Aviles.

Martorii au declarat că șoferul român i-ar fi făcut semn să traverseze, iar când victima era pe zebră s-a făcut roșu și românul a plecat fără să să mai asigure că bărbatul trecuse strada. Românul a recunoscut că a oprit camionul la 2 metri de trecerea de pietoni, însă nu avea suficientă vizibilitatea asupra întregii treceri. S-a oprit și apoi a plecat fără să se asigure.

Românul și-ar fi continuat deplasarea cu viteză minimă până când, la aproximativ 10 metri distanță, s-a oprit, fiind alarmat de semnalele șoferului unei mașini. A ieșit din TIR și abia atunci și-a dat seama ce s-a întâmplat. Victima era întinsă sub camion după ce primele două axe ale vehiculului au trecut peste el.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel