Spania: Trei români au GOLIT magazinele prin metoda "Turistul"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Garda Civilă a arestat trei persoane , doi bărbați și o femeie, care de la începutul verii au comis pretins o serie de furturi în magazine la diferite locații din Mallorca. Aceştia se dădeau drept turiști, potrivit diariodemallorca.es.

Instituţia a comunicat sâmbătă că, după numeroasele jafuri comise în Mallorca, a deschis o anchetă care a dus la identificarea și reținerea acestor trei persoane, de naționalitate română, chiar în timp ce se pregăteau să comită un nou jaf. 

Modul de operare presupunea ca doi dintre ei să se dea drept turiști și intrau în magazine, în timp ce celălalt hoț aștepta afară într-o mașină.

Cuplul genera în mod deliberat rumoare în magazinul în cauză și profitau de acel moment pentru a fura ceva de valoare, chiar şi lucruri pe care le mai lăsau şi ceilalţi clienţi la vedere sau pe tejghea, precum care le - ar putea găsi peste tejghea precum telefoane, portofele sau bani.

Garda civilă a făcut o percheziţie la un apartament din Palma unde aceştia locuiau și au găsit diferite telefoane mobile, laptopuri și haine folosite pentru a se deghiza.

Anchetatorii susţin că bunurile furate ar fi fost apoi trimise în România printr-o companie de livrare a coletelor și au primit ulterior plata în numerar pentru acestea.

Odată cu arestarea celor trei suspecţi, anchetatorii au descoperit șapte infracțiuni comise de aceştia, însă ei cred că numărul furturilor este mult mai mare.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel