Spania. Tinerii care împlinesc 18 ani primesc 400 de euro. Nu pot fi cheltuiți pe orice

Georgiana Dragomir |
Data publicării:

Au fost aprobate noi facilități fiscale în Spania. Astfel, tinerii care împlinesc 18 ani primesc un voucher de 400 de euro, pentru activități culturale.

Suma de 400 de euro oferită tuturor tinerilor din Spania(n.r se aplică și rezidenților) care împlinesc 18 ani va putea fi folosită doar pentru a merge la concerte, spectacole, cinema sau pentru a cumpăra cărți, a transmis premierul  Pedro Sánchez, potrivit The Local.

Guvernul de la Madrid a luat această decizie pentru a încuraja activitățile culturale în rândul tinerilor, dar și pentru a acoperi pagubele din acest sector, grav afectat de pandemie. Banii vor fi alocați începând de anul viitor. Tinerii primesc voucherul în baza listelor de evidență de la serviciile din cadrul primăriilor.

Ieri, Spania a mai anunțat o măsură financiară care vine în sprijinul tinerilor. Persoanele cu vârsta  cuprinsă între 18-35 de ani vor primi 250 de euro pentru a închiria o locuință, dacă dovedesc că nu au venituri suficiente să se descurce pe cont propriu. Banii vor fi alocați începând cu anul 2022, tot pe baza listelor de evidență din cadrul serviciilor fiscale ale primăriilor. Măsura se aplică și rezidenților.

Sprijinul financiar aprobat de Spania este deja funcțional în Franța și Italia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel