Spania. Tânăr înjunghiat de un dominican "pentru că ESTE ROMÂN": "Acesta este TERITORIUL MEU"

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Spania. Tânăr înjunghiat de un dominican  pentru că ESTE ROMÂN Acesta este TERITORIUL MEU
Spania. Tânăr înjunghiat de un dominican pentru că ESTE ROMÂN Acesta este TERITORIUL MEU

Poliția Națională din San Juan de Aznalfarache (Sevilla)  a arestat, un tânăr de 23 de ani, de naționalitate dominicană, acuzat de o presupusă infracțiune de tentativă de crimă și o infracțiune de instigare la ură după ce ar fi înjunghiat un alt tânăr de naționalitate română.

Bărbatul arestat, care a fost deja dus la în închisoare, i-a reproșat victimei naționalitatea sa, spunându-i că aceste este  „teritoriul său”. Atacul a survenit la o întâlnire între tânărul român și verișoara presupusului agresor. Ambii s-au cunoscut pe un site de socializare, apoi au decis să se  întâlnească într-un parc din orașul sevillan. În acel moment, a apărut tânărul arestat, cu cuțitul în mână.

 

Amenințări și instigare la ură

 

Potrivit Poliției Naționale, evenimentele au avut loc în jurul orei 22:30, pe data 18 iunie, în parcul public Los Patos din orașul San Juan, situat între drumul Cuesta del Cross și noua zonă de locuințe din Real de Valdomina. Tânărul atacat, vărul și fratele său călătoriseră din Umbrete (Sevilla) pentru a se întâlni cu două fete, pe care le-au cunoscut pe un site de socializare.

Potrivit victimei și martorilor,  când cei trei tineri, de naționalitate română, discutau în parc cu cele două fete, un  grup de prieteni ai tinerelor, de naționalitate dominicană, au început să-i certe. Potrivit anchetei poliției, una dintre persoanele din grupul de naționalitate dominicană, care s-a dovedit a fi vărul dintre tinere, s-a apropiat de victimă și i-a reproșat că vorbește cu ea. Mai mult, l-a amenințat pe român, pentru că aparținea unei alte naționalități și, de asemenea, spunându-i că acel loc era teritoriul său.

Discuția s-a transformat într-o luptă între cei doi tineri. Ambii au căzut la pământ, moment în care presupusul agresorul ar fi scos un cuțit mare și l-a înjunghiat pe român în pieptul, la un centimetru de inimă, perforându-i plpmănul. Tânăril romîn a fost dus de urgență la spitalul Virgen del Rocío din Sevilla, unde a fost operat de urgență, relatează okdiario.com.

 

Atacatorul a fost arestat

 

Agenții secției de poliție din San Juan de Aznalfarache, au reușit să-l identifice pe atacatorul  care a fost arestat, pe 19 iunie, la doar o zi după evenimentul sângeros. Acesta este acuzat de tentativă de crimă și instigare la ură.  Deținutul, care nu are antecedente penale, a fost dus la închisoare.

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel