Spania. Sute de migranți, salvați în largul Marocului

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:
Țările din Europa se confruntă cu problema migrantilor din Africa (Sursa foto: Agerpres)
Țările din Europa se confruntă cu problema migrantilor din Africa (Sursa foto: Agerpres)

Marina regală marocană a salvat joi în Marea Mediterană 367 de migranţi, în majoritate originari din Africa Subsahariană, care încercau să ajungă pe coastele spaniole, au anunţat surse militare, relatează AFP.

Migranţii salvaţi, între care femei şi copii, s-au aflat "în dificultate la bordul mai multor bărci improvizate", potrivit unei note transmise către AFP de o sursă militară.

"Toţi au fost aduşi în siguranţă şi sănătoşi de către unităţile Marinei regale în cele mai apropiate porturi", a adăugat sursa citată.

Marocul a oprit 68.000 de tentative de imigraţie clandestină şi a dezmembrat 122 de "reţele infracţionale active" între ianuarie şi sfârşitul lunii septembrie, potrivit unui bilanţ oficial recent.

Citește și: Grecia. Doi români, ARESTAȚI pentru trafic de imigranți

În afară de migranţii din Africa Subsahariană, încercările de plecare a unor tineri marocani la bordul unor ambarcaţiuni pneumatice s-au intensificat în ultimele luni.

Cu peste 55.200 de sosiri pe coastele spaniole în acest an, ruta de migraţie maritimă între Maroc şi Spania este în prezent cea mai frecventată, potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM).

Cel puţin 681 de migranţi au decedat de la începutul anului în Marea Mediterană încercând să ajungă în Spania, potrivit OIM. În 2017, 224 de migranţi au murit în această zonă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel