Spania. Starea de alertă, ridicată. Turiştii nu mai stau în carantină

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
spania_baselona
spania_baselona

În acestă dimineaţă, starea de alertă, decretată pe 14 martie, a fost ridicată de Spania, care şi-a redeschis granița terestră cu Franța, precum și porturile și aeroporturile pentru cetățenii din statele UE. Portugalia nu își va redeschide frontiera cu Spania decât abia la 1 iulie.

 

Cetățenii străini nu vor mai fi nevoiți să rămână în carantină două săptămâni la intrarea în țară. Dar toată lumea va trebui să poarte mască în spațiile închise și în aer liber când nu este posibilă menținerea distanței de securitate de 1,5 metri, potrivit Agerpres.

„Rămânem vulnerabili. Trebuie să rămânem vigilenţi şi să respectăm cu stricteţe măsurile de igienă şi protecţie”, a spus premierul Pedro Sanchez într-o alocuţiune televizată.

„Fiecare dintre noi poate fi un zid în faţa virusului sau o cale de contagiune, depinde de noi”, a insistat el, în timp ce Spania, una dintre ţările cel mai grav lovite de pandemie, cu peste 28.000 de morţi, iese din măsurile severe de izolare după 14 săptămâni.

 

Cetățenii se vor putea deplasa în toată ţara

 

Aproape 600 de oficiali din cadrul Ministerului Sănătății vor fi detașați în aeroporturi pentru a controla călătorii care ajung în țară. Cetățenii vor fi întrebați unde locuiesc și li se va lua temperatura. Cazurile suspecte vor fi examinate de doctori, a anunțat vineri ministrul Sănătății, Salvador Illa. Autortiățile anunță că cetățenii se vor putea deplasa în toată ţara. Până acum deplasările erau limitate la provincia sau la regiunea în care locuiau.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel