Spania. Spitalele de Covid se închid, după externarea ultimilor pacienți: „Asta a fost cel mai greu“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Spitalul de campanie împotriva Covid-19 Ifema, din Spania, se închide începând de mâinile după, ce aici s-au vindecat peste 3.750 de pacienți.

Spitalele în care s-au tratat pacienți infectați cu noul coronavirus încep să se închidă unul câte unul în Spania. Spitalul de campanie Ifema este doar unul dintre ele. Peste 3.750 de pacienți s-au vindecat aici. 

Ziarele care apar la intrarea în spitalul temporar Ifema anunță începutul sfârșitului restricțiilor la care a fost supusă populația din Spania încă din 15 martie. Pe hol, un desen iese în evidență printre celelalte. „Împreună vom cuceri" este mesajul care se ridică peste un curcubeu. Nu are o semnătură. Dar nu există nicio altă propoziție care să reflecte atât de bine spiritul care a cuprins cel mai mare spital de campanie din Europa, informează cope.es.

După 41 de zile, mâine spitalul se închide după ce a externat peste 3.750 de cazuri medicale, ceea ce înseamnă că 98% dintre pacienții care au petrecut noaptea la Ifema în această perioadă au învins coronavirusul.

Susana, o asistentă care a lucrat la spitalul Ifema, explică cât de greu i-a fost să vadă pacienții de 15 sau 20 de ani murind: „Au fost perioade foarte dificile, dar acum știm că avem unul dintre cele mai bune sisteme de asistență medicală din lume. Acum trebuie să ne remontăm și să ne revenim la normal pentru ca această pandemie să pară un vis urât din care toată lumea a învățat foarte multe lucruri și pe care sperăm că nu va mai trebui să le confruntăm din nou“.

Nu doar Ifema se închide. Și spitale ca Loayza, Imed Valencia sau Mesa del Castillo au externat azi ultimii pacienți cu coronavirus. COVID-19 începe, încet, încet, să se stingă în Spania. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel