Spania schimbă regulile de intrare în țară de pe teritoriul Franței: Este obligatoriu

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Spania impune un PCR negativ călătorilor care sosesc din Franța pe cale terestră. Această țară aplică deja aceeași măsură de la 31 ianuarie, pentru toți cei peste 11 ani care intră pe teritoriul său din alte puncte ale Uniunii Europene.

Spania va solicita călătorilor care sosesc pe cale terestră din Franța un PCR negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte, după cum arată actul normativ carea a fost publicat sâmbătă în Monitorul Oficial al Statului (BOE) și așa cum se întâmplă deja în direcția opusă.

Sunt scutiți de această nouă măsură șoferii profesioniștii din transportul rutier în exercitarea activității lor profesionale, lucrătorii transfrontalieri și rezidenții din zonele de frontieră, pe o rază de 30 km în jurul locului de reședință.

„Toate persoanele, cu vârsta peste șase ani, provenind din zone cu risc din Franța, care ajung în Spania pe uscat trebuie să aibă un test PCR (RT-PCR), un test TMA sau un alt tip de test de diagnosticare pentru SARS-CoV -2 privind tehnicile moleculare echivalente, cu rezultat negativ, efectuate în cele 72 de ore anterioare sosirii ", spune BOE, care specifică și că "zonele de risc sunt înțelese ca fiind toate zonele din Franța clasificate de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor cu un nivel de risc de roșu închis, roșu, portocaliu sau gri”, citează El Pais.

Acest ordin intră în vigoare la trei zile de la publicare și va dura până când guvernul spaniol va declara sfârșitul situației de criză a sănătății cauzată de covid-19. Regimul de sancțiuni în caz de nerespectare este prevăzut în Titlul VI din Legea generală a sănătății publice 33/2011.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel