Spania. Românul "Bulgaru" scapă de acuzațiile de crimă și înșelăciune: Un bărbat, mort după explozia unei rulote într-un bâlci

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un român și asociatul său au scăpat de acuzațiile grave de înșelăciune și tentativă de omor prin imprudență - din cauza neglijenței grave - de care erau acuzați. Tribunalul Provincial din Salamanca i-a declarat pe cei doi inculpați, proprietarul remorcii, J.A.L.M., și românul poreclit "Bulgaru'", V.L., nevinovați de acestea, făcându-i responsabili doar de incendiere, pentru care vor sta 20 de luni după gratii.

TSJ confirmă sentința în "cazul Cabrillas", care i-a condamnat pe cei doi acuzați de incendiere, dar nu și de înșelăciune sau omor prin imprudență. Un bărbat a murit în explozia unei rulote de bâlci. Curtea Provincială i-a condamnat pe cei doi responsabili, inclusiv pe proprietarul rulotei, la un an și opt luni de închisoare pentru incendiere, dar nu și pentru fraudă sau crimă. 

Înalta Curte de Casație și Justiție din Castilla y León a confirmat în toți termenii sentința pronunțată de Tribunalul Provincial din Salamanca în "cazul Cabrillas", ca urmare a morții unui bărbat în urma exploziei unei rulote de bâlci din municipiul menționat anterior, în mai 2017, și care a fost judecat la 28 aprilie 2021. Astfel, fiecare dintre cei doi inculpați va rămâne cu pedeapsa de câte un an și opt luni de închisoare, deoarece incendiul nu a reprezentat un pericol pentru viața niciunui vecin, sentință pe care a ratificat-o și instanța supremă cu sediul în Burgos.

Spania. Românul „Bulgaru'“ scapă de acuzațiile de omucidere și înșelăciune

 

Cu toate acestea, amândoi au fost condamnați - primul ca instigator, iar românul ca executant material -  pentru infracțiunea de incendiere a bunurilor proprii, pentru care au fost condamnați fiecare la câte un an și opt luni de închisoare. Cu alte cuvinte, Înalta Curte îi face vinovați de incendiu, deși concluzionează că nicio persoană nu a fost afectată și nu și-a văzut viața sau integritatea fizică în pericol real, și îi declară nevinovați de infracțiunile de înșelăciune și omor din imprudență de care au fost acuzați anterior.

În ceea ce privește infracțiunea de înșelăciune, instanța precizează că aceasta nu a existat "din cauza faptului că nu a fost depășită bariera actelor pregătitoare". În ceea ce privește infracțiunea de ucidere din imprudență, instanța subliniază: "Persoana care este prezentată și calificată drept victimă a unei infracțiuni de ucidere din imprudență, ca urmare a unei omisiuni grave imputabile altuia, este cea care a creat situația gravă de risc și pericol pentru viața sa și care ar fi încălcat regulile de diligență la realizarea și executarea unei acțiuni infracționale frauduloase".

"Achitarea lui V.L. (n.r. a românului) pentru această infracțiune este obligatorie", subliniază instanța, considerând că "nicio imprudență sau neglijență (nici măcar ușoară) nu îi poate fi imputată, întrucât moartea lui M.A.G.C. este explicată și bazată pe comportamentul propriu al defunctului".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel