Spania. ROMÂNCE forțate să se PROSTITUEZE de către compatrioţi, ELIBERATE (VIDEO)

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

13 românce forţate să se prostitueze de către compatrioţi au fost eliberate în La Jonquera, o comună din nord-estul Cataloniei care se învecinează cu Franţa, a anunţat, marţi, Garda Civilă spaniolă.

Operaţiunea coordonată de Europol a condus la 20 de arestări, dintre care 18 în Spania, una în România şi o alta în Portugalia, potrivit comunicatului Gărzii Civile, citat de Agerpres.

Cele treisprezece românce au fost "eliberate" de agenţi "în timp ce erau exploatate sexual în condiţii de extremă precaritate" pe drumul public din La Jonquera, o comună cunoscută că găzduieşte un număr foarte mare de bordeluri, frecventate în special de către francezi.

„Mai mulţi traficanţi de persoane îşi exploatau propriile soţii timp de zile, chiar până la 14 ore”, a subliniat Garda Civilă.

 

Organizaţia ar fi exploatat 40 de femei de origine română

 

Presupusul lider al organizaţiei, care a fost obiectul unui mandat de arestare european atunci când a fugit în străinătate, a fost în cele din urmă predat justiţiei în Catalonia şi întemniţat.

Organizaţia dezmembrată ar fi exploatat aproximativ 40 de femei de origine română în Spania şi România, dar şi în Portugalia, Germania, Franţa şi Italia, potrivit Gărzii Civile.

Ancheta a început în februarie 2018, pe baza unei plângeri a unei victime care a denunţat "situaţia de cvasi-sclavie pe care o trăise atunci când a fost nevoită să se prostitueze".

 

Reţeaua folosea metoda „Loverboy”

 

Denunţurile din partea prostituatelor exploatate de aceste reţele sunt rare deoarece se tem de represalii enorme asupra familiilor lor din ţara de origine.

Anchetatorii au descoperit că această reţea folosea aşa-numita metodă „Loverboy”, atunci când un bărbat începe să seducă o compatrioată până când aceasta se îndrăgosteşte şi crede în promisiunea unei vieţi mai bune în Spania.

Profiturile obţinute de această reţea de trafic au fost trimise în România şi au fost investite în principal în domeniul imobiliar.

 

Liberadas 13 mujeres prostituidas en calles de La Jonquera | Vídeo

La Guardia Civil ha desmantelado en las provincias de València y Girona una organización criminal que explotaba sexualmente a más de 40 mujeres rumanas en plena calle en la localidad gerundense de La Jonquera, de las cuales 13 han sido liberadas en una operación donde se ha detenido a 20 personas.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel