Spania. Româncă acuzată de torturarea a peste 500 de câini de rasă: Au găsit și cadavre arse

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

544 de câini (294 adulți și 250 de cățeluși) au fost găsiți de Garda Civilă spaniolă într-un adăpost impropriu în Zaragoza. Vinovați de maltratarea patrupedelor au fost găsiți un englez de 69 de ani și o româncă de 50 de ani.

Anchetatorii Gărzii Civile au identificat și arestat două persoane din Zaragoza, responsabile pentru o infracțiune de rele tratamente aplicate animalelor. Aceștia  - un englez de 69 de ani și o româncă de 50 de ani acționau sub egida unei asociații pentru cazarea animalelor într-o proprietate din orașul Maella, o veche fermă de reproducție a iepurilor, acum plină de câini ținuți în cuști în condiții igienice deplorabile.

În total,  544 de câini (294 adulți și 250 de cățeluși) erau ținuți în aceste cuști subdimensionate, iar „fecalele și urina au fost acumulate în cantități mari în cuști  și pe podeaua navei”, potrivit Gărzii Civile, citate de La Vanguardia. Aceleași surse au menționat că orice ipoteză cu privire la scopul și soarta a ceea ce pare a fi în mod clar o canisă ilegală pentru diferite rase de câini rămâne deschisă. Aici creșteau câini din diferite rase: Bichon Maltese, Poodle, Yorkshire, Pomerania, Chihuahua, Shih Tzu și Ratonero Valenciano.

Românca și englezul reținuți au închiriat spațiul de la un fost crescător de iepuri. Poliția estimează că au fost implicați în această practică ilegală din luna ianuarie. Neregulile descoperite sunt multiple, pe lângă supraaglomerarea și lipsa igienei, animalele nu aveau mâncare și apă și li se administrau medicamente pentru care era nevoie strictă de supraveghere medicală specializată.

Mai mult, în afara fermei s-a găsit un tambur metalic în interiorul căruia a fost găsită o cantitate mare de cenușă amestecată cu oase de animale. Figura unui cățel ars recent putea fi încă recunoscută.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel