Spania. Român, paralizat după un accident de muncă. Mama tânărului: „Mi-am părăsit tot în țară să vin la copilul meu”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Spania. Român, paralizat după un accident de muncă. Mama tânărului: „Mi-am părăsit tot în țară să vin la copilul meu”
Spania. Român, paralizat după un accident de muncă. Mama tânărului: „Mi-am părăsit tot în țară să vin la copilul meu”

O viață normală s-a transformat, într-o clipă, într-o dramă fără margini pentru un român stabilit în Spania. Un accident la locul de muncă l-a lăsat imobilizat într-un scaun cu rotile. Soția a ales să divorțeze, iar singurul ajutor rămas bărbatului a fost mama sa. Deși este bolnavă și bătrână, femeia a părăsit România și s-a mutat în Spania ca să își îngrijească fiul. De 10 ani, mama este îngerul care se lupta pentru a-l salva. În lacrimi, aceasta acuză autoritățile din Diaspora că nu au făcut nimic pentru a-i ajuta copilul. 

28 mai 2012. Este data care l-a marcat pe viață pe Cătălin. Bărbatul lucra la o firmă de construcții din Spania, atunci când a căzut de la aproape 12 metri înălțime, relatează Realitatea.net. A stat aproape un an în comă, iar medicii nu îi mai dădeau nicio șansă de supraviețuie. Ca printr-o minune, Cătălin s-a trezit, însă a rămas paralizat în urma rănilor provocate de accident. În tot acest timp, singura care i-a fost alături a fost mama sa. Soția a divorțat și a luat cu ea și pe fiica lor, pe atunci în vârstă de doi ani și jumătate.

„Îi mulțumesc bunului Dumnezeu, mă rugam în genunchi să îl lase să trăiască. Mi-a fost greu să accept când soția lui l-a părăsit ca pe o cârpă. Eu mi-am părăsit tot în țară să vin la copilul meu, ea făcuse acte să îl ducă la azil, nu am acceptat, că acolo murea”, a mărturisit mama.

Au trecut 10 ani, iar de atunci, mama bărbatului este îngerul care grijă de el. Îl hrănește, îl spală și îl duce la recuperări. Cazul lui Cătălin a primit de-a lungul timpului ajutorul românilor cu suflet mare.

„Doamna Ionela Prodan a făcut în 2017 un concert caritabil la Madrid pentru Cătălin. Era o zi importantă pentru ea, dar a lăsat tot și a venit aici”, a povestit femeia.

 

Familia încearcă să obțină despăgubiri din partea angajatorului

 

Tot de 10 ani, familia încearcă să obțină despăgubiri din partea angajatorului. Autoritățile române din Spania, dar nici cele din țară, nu au făcut nimic pentru a-l ajuta pe bărbat, acuză femeia.

„Lupt pentru drepturile celor cu accidente de muncă, procesele stau pe loc, de aproape 11 ani niciun rezultat final. Avem senatori și deputați de diaspora. Implicarea lor ar trebui să fie mare. La noi cheltuiala de spitalizare a fost de un milion de euro, nu a facut mare lucru pentru el. De 32 de ani nu fac nimic pentru comunitatea românească. Domnii care reprezintă diaspora își văd la partid de ale lor”, a mai mărturisit aceasta.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel