Spania. Român, mort lângă spital: „Scuipa sânge. Am spus ambulanței să nu se mai grăbească că Ștefan murise!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Un român, în  vârstă de 59 de ani, a murit duminică lângă Spitalul General din Valencia, Spania.

Ștefan era un om fără adăpost, iar o bancă de lângă Spitalul din Valencia, pe care a folosit-o ca pat și ca masă, îi era casă. Un prieten care locuia la fel ca el, Benito, a observat că Ștefan se simte rău și a sunat imediat la 112 pentru a solicita o ambulanță.

Ajunși la fața locului, medicii nu au putut să constate decât decesul românului. 

Bărbatul care a sunat la 112 a spus că Ștefan nu poate parcurge singur distanța de aproximativ 200 de metri până la spital. „Persoanele fără adăpost” erau conștiente și prezentau simptome de posibilă otrăvire cu alcool, potrivit acelorași surse medicale.

„Am vorbit de două ori cu operatorul 112. Prima dată i-am explicat că vărsa sânge”, a spus Benito, care l-a pus pe Ștefan într-o poziție laterală de siguranță, astfel încât să nu se sufoce.

 

„Le-am spus că nu mai trebuie să se grăbească. Ștefan murise deja”

 

Un alt om fără adăpost care doarme pe o bancă din apropiere, Antonio, l-a ajutat să mute victima în timp ce așteptau sosirea ambulanței.

„Al doilea apel pe care l-am făcut la 112 a fost să spun că nu mai trebuie să se grăbească. Ștefan murise deja. Era palid și nu avea puls”, a spus Benito.

„Ambulanța a venit după mai mult de o jumătate de oră”, a adăugat Benito.

După ce a certificat decesul de către un medic, corpul a fost transferat la Institutul de Medicină Legală din Valencia pentru o autopsie. Ficatul i-a fost grav afectat.

„A băut vin pentru a se încălzi când era frig”, a spus Antonio.

„Ștefan era un tip bun. A trăit din caritate, a făcut cuvinte încrucișate, nu s-a amestecat cu nimeni și a cumpărat vin cu puținii bani pe care i-au dat pentru parcarea mașinilor”, a spus Benito. 

 

Patru lumânări în semn de doliu

 

După ce au aflat de moartea lui Ștefan, doi voluntari de la Oenegés Bokatas și Serviciul de Integrare și Cooperare Internațională Unită (SICIU), María și Luis, au aprins patru lumânări și le-au așezat lângă bancă în semn de suferință. 

„Facem anchete și vrem să vorbim cu consulul român la Valencia pentru a o localiza pe sora lui Ștefan”, a spus Luis. „Vrem să vă trimitem obiecte personale pentru că mâine, cu siguranță, brigada de curățenie a Consiliului Municipal va lua tot ce este îngrămădit în grădină”, a adăugat voluntarul SICIU.

Maria a fost și ea întristată când a aflat de moartea românului fără adăpost.

„Îl cunoșteam din vara trecută. Asociația noastră încearcă să facă vizibilă situația persoanelor fără adăpost și în fiecare marți venim în acest parc pentru a le ține companie o vreme și pentru a le aduce și cina”, a explicat voluntarul din organizația Bokatas.

„Nimeni nu ajunge să doarmă pe stradă peste noapte. Au nevoie de ajutor și lucrăm pentru o realitate pe care mulți nu vor să o vadă”, a conchis María, potrivit lasprovincias.es.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel